Una nena de deu anys ha intentat suïcidar-se, presumptament, a causa de l'assetjament escolar, o 'bullying' que pateix per part dels seus companys de classe des del curs passat. Els tristos fets van succeir divendres passat, 9 de setembre, a la ciutat de Saragossa (Aragó), coincidint just amb el mes de prevenció del suïcidi. La Policia Nacional ha obert una investigació per aclarir aquest succés, mentre que els progenitors de la menor asseguren que interposaran una denúncia formal contra el centre escolar de la seva filla, així com contra les persones implicades en l'assetjament escolar que la nena ha manifestat patir.

La nena està ingressada a l'UCI amb nombroses lesions després de precipitar-se des d'un quart pis

La petita, que respon al nom de Saray, es troba ingressada en la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Miguel Servet, a la capital aragonesa. La nena, de tot just 10 anys, va prendre la desesperada decisió de posar fi a la seva vida després de, segons els seus pares, haver estat víctima d'assetjament escolar, o bullying, durant el curs passat a l'escola concertada Agustín Gericó. Les classes i l'any escolar tot just feia un dia que havia començat a Saragossa i, de fet, aquell dia la Saray tornava del segon dia d'escola; però la petita va creure que la millor manera d'acabar amb el sofriment que suposa patir 'bullying' era acabar amb la seva vida. Per a això, es va precipitar al buit des d'un quart pis divendres passat.

Afortunadament, la vida tenia altres plans per a la Saray, que va sobreviure a la caiguda, encara que amb nombroses lesions i ferides. La nena, que està ingressada a l'UCI des del dia que va intentar suïcidar-se, ha patit una fractura de maluc, una fissura a un turmell i diverses contusions.

Saray va deixar una estremidora nota de comiat als seus pares, i també va enviar un missatge a la seva àvia

Quan la Saray es va precipitar al buit, nombrosos dispositius del 091 van acudir a socórrer-la i atendre-la, mentre que diversos agents de la Policia Nacional es personaven a l'immoble familiar, que en el moment dels fets era buit, per realitzar una inspecció ocular. Dins de la casa, ja amb els progenitors de la Saray, aquests van informar els agents de l'existència d'una estremidora nota de comiat escrit, presumptament, per la nena, i dirigit als seus pares. La mare de la menor també ha revelat a El Periódico d'Aragó que la seva filla havia enviat un missatge de WhatsApp de comiat a la seva àvia, que viu a Colòmbia.

Els pares de la Saray denunciaran els casos de racisme i assetjament escolar patits per la seva filla

Els pares de la Saray interposaran aquest mateix dilluns una denúncia contra l'escola a la qual acudia la nena, així com contra totes aquelles persones que hagin participat de l'assetjament, segons apunten els mitjans locals aragonesos. Presumptament, la nena hauria manifestat als seus pares ser víctima de comentaris racistes, a causa del seu país d'origen (Colòmbia) i el seu accent, alhora que també va patir altres episodis d'assetjament escolar al llarg del curs passat. Malgrat que no consta cap denúncia fins aleshores, en intentar treure's la vida, els pares de la nena han comprès la gravetat de la situació per la qual passava la seva filla. D'altra banda, la Policia Nacional també investiga el presumpte cas d'assetjament escolar que ha portat la Saray a prendre aquesta decisió desesperada, i irreversible en la majoria dels casos.