La Guàrdia Civil ha obert, en col·laboració amb l'Equip de la Dona i del Menor (EMUME), una investigació sobre el cas de bullying que va patir Izan en una escola de Lloseta (Mallorca) després de la denúncia interposada pels familiars del menor. En els moments previs, la Guàrdia Civil ja s'havia posat en contacte amb ells per oferir-los tota mena d'ajuda i facilitats a l'hora de posar el cas a les seves mans. Així doncs, la justícia començarà des d'avui mateix a prendre declaracions als implicats, inclosa la família d'Izan, per recollir tota la informació necessària amb l'objectiu d'aclarir el cas i conèixer-lo en profunditat.

Investigar si es tracta d'un cas puntual

L'advocat Miguel López, expert en aquest tipus de casos, explica en unes declaracions a El Periódico que és fonamental conèixer des de quan el noi és víctima de bullying, és a dir, des de quan porta patint aquest terrible assetjament. Afegeix, també, que per saber això és essencial obtenir totes les proves possibles, sobretot si existeixen més imatges gravades anteriorment. Tanmateix, l'advocat expressa que un dels errors més comuns que es cometen en aquest tipus de casos, el bullying infantil, és no informar o no deixar constància de possibles assetjaments anteriors, ja que, en el supòsit que fos així, sí que es podria demostrar que no es tracta d'un cas puntual, com alguns ho han volgut fer veure.

Grans mostres d'afecte cap a Izan

El vídeo on es pot veure el linxament a Izan, que aguanta insults i rialles per part dels seus "companys", ha calat molt fort a les xarxes socials i centenars d'usuaris han volgut mostrar-li el seu suport. A més, personatges públics com Ibai o Aitana també han volgut mostrar-li el seu afecte amb missatges. Dos dies després de la primera publicació del germà de la víctima a Instagram, Izan va reaparèixer en l'escena amb un nou vídeo a les xarxes socials: "Gràcies per tot, m'heu pujat molt la moral i la felicitat", va manifestar el menor.

L'escola no denunciarà el germà per difamació

El germà d'Izan va ser qui va alertar de l'assetjament que patia el seu germà en l'escola Es Puig, a la localitat de Lloseta. "Fa quatre anys que aguanta insults, baralles i escopinades, mentre els professors fan la vista grossa". Pel que sembla, i segons explica, el nen va complir 11 anys aquest dimecres passat i per celebrar-ho va anar a l'escola amb un pastís. Tanmateix, "els seus companys, en vegada de cantar-li l'aniversari feliç, li han cantat dient-li 'gras', 'foca'". En un primer moment, l'escola va pensar a emprendre accions legals contra el germà d'Izan per difamació. El director del centre educatiu, Miquel Bujosa, va acusar Marcos (germà d'Izan) d'haver assenyalat a la seva publicació al centre i haver acusat els professors de no fer res. Això no obstant, segons informa Diari de Mallorca, la conselleria d'Educació no ha considerat oportú interposar, finalment, una denúncia.

Ara tot està en mans dels investigadors de la Guàrdia Civil i de les declaracions de tots els implicats per poder fer justícia davant d'aquest fet que atemoreix, desgraciadament, molts dels joves a Espanya.