Mor una dona de 71 anys que feia tres dies que havia ingressat a l'hospital per una pallissa que li havia pegat el seu marit, de qui tenia una ordre d'allunyament que aquest s'havia saltat. Es deia María del Carmen, era veïna d'Escatrón i s'ha convertit en una nova víctima mortal de violència masclista. El presumpte assassí està ingressat a la presó de manera provisional.

Els fets van passar a Escatrón, un municipi de poc més de 1.000 habitants a prop de Saragossa. El mes de juliol, la dona va presentar una denúncia per maltractament en l'àmbit de la violència de gènere contra el seu exmarit, de 72 anys. Com a mesura cautelar, van donar-li una ordre d'allunyament: el seu agressor no es podia apropar a menys de 500 metres de la víctima.

Va entrar a la seva casa d'Escatrón i la va apallissar mentre estava dormint

No obstant això, el divendres de la setmana passada, l'agressor va incomplir la mesura de protecció i va entrar a casa la dona, que no va tenir possibilitat de defensar-se: la va atacar amb un objecte contundent mentre estava dormint. Després, ell mateix va alertar a les autoritats i ho va confessar tot.

La va matar perquè ella li havia demanat el divorci

La víctima va ingressar a l'hospital amb un pronòstic molt greu i la Guàrdia Civil va obrir una investigació per saber què havia passat. La hipòtesi principal és que la va atacar perquè s'estava divorciant d'ell. Van detenir el seu marit com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa i per trencar l'ordre d'allunyament.

Ingressat a presó de manera provisional i sense fiança

Després de dos dies detingut, el diumenge, tenint en compte la gravetat dels fets i el mal pronòstic de la víctima, va ingressar a la presó de manera provisional i sense fiança. Aquest dimarts ha mort la dona de 71 anys i, per tant, continuarà al centre penitenciari, però en aquest cas, per un assassinat o homicidi per violència de gènere fins que se celebri el judici.

Número d'atenció a víctimes de violència de gènere

La María del Carmen s'ha convertit en la primera víctima mortal per violència masclista d'aquest 2022 a Aragó. Qualsevol dona que pateixi aquest tipus de violència, pot demanar assessorament jurídic trucant al 016, que té atenció les 24 hores del dia i no deixa rastre a la factura.