La Juana Canal era una dona que va desaparèixer en estranyes circumstàncies fa 20 anys i, dues dècades més tard, han trobat el seu cadàver a Navalacruz (Àvila). En els darrers dies, han trobat més restes del seu cos i, a ulls de la família, el principal sospitós de la seva mort violenta és el Jesús, la seva exparella i l'última persona que la va veure amb vida. Si abans del febrer no troben proves per incriminar-lo, el cas prescriurà i ja no el podran jutjar mai més. 

La Juana Canal, "Juani", va desaparèixer el 2003 al districte madrileny de Ciudad Lineal. L'última persona que la va veure amb vida va ser el Jesús, la seva parella, que va deixar una nota als dos fills de la víctima dient-li que havien discutit, que havia marxat i que no sabia on podia haver anat. Un dels seus fills va veure que la casa estava completament capgirada, fet que evidenciava que havien tingut una discussió molt forta.

Troben les restes de la Juana Canal a Navalacruz

Els anys anaven passant i les esperances en trobar-la viva, cada vegada eren més escasses. L'any 2019, van trobar restes del seu cadàver a Navalacruz, un municipi d'Àvila. No obstant això, no ha estat fins aquest any que l'han pogut identificar: el crani i el fèmur que van trobar els excursionistes pertany a Juana Canal.

Aquest dilluns, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han inspeccionat la zona on s'ha trobat el cadàver, a més de 143 quilòmetres d'on va ser vista per última vegada. Segons expliquen fonts de l'Institut Armat, han trobat més restes d'un cos i tot apunta que es tracta d'altres parts del cadàver de la Juani, uns fets que s'hauran de corroborar amb les proves d'ADN.

Jesús, el principal sospitós de la seva mort violenta

La hipòtesi principal és que el presumpte autor dels fets va enterrar el seu cadàver, però els animals carronyers el van trobar i el van desenterrar. Això explicaria que s'hagin trobat els seus ossos al cap de tants anys. La Policia Nacional ha inspeccionat la casa on vivia amb el Jesús, que s'ha convertit en el principal sospitós de la seva mort violenta 20 anys més tard.

Els familiars de la víctima cada vegada tenen més clar que el presumpte autor d'aquest crim masclista és el Jesús, uns fets que està investigant la Policia Nacional. Aquest home ja va ser sospitós en un primer moment, però ara torna a estar en el punt de mira. Caldrà esperar a saber els resultats de l'autòpsia, que serà clau per saber com va morir la Juana Canal.