El Jesús és l'home que, en el moment de la desaparició de la Juana Canal a Madrid fa gairebé dues dècades, era la seva parella. Va estar en el punt de mira com a sospitós del cas, que es va arribar a plantejar com un crim masclista, tot i que més tard, es va investigar com una desaparició voluntària. Han passat més de 19 anys des que va ser vista per última vegada i amb la troballa del seu cos, la hipòtesi de l'assassinat per violència de gènere agafa força.

Juana Canal Luque, de 38 anys, va ser vista per última vegada el 22 de febrer del 2003 al districte madrileny de Ciudad Lineal. El fill d'ella va arribar a casa i va trobar una nota escrita pel Jesús, que era la seva parella. En aquesta nota deia: "La teva mare i jo hem tingut una forta discussió i ha sortit corrent de casa. He sortit a buscar-la, però no l'he trobat".

Juana Canal / QSD Desaparecidos
Juana Canal / QSD Desaparecidos

A partir de llavors, se li va perdre completament el rastre. Els seus familiars van posar una denúncia per desaparició i van emplenar els carrers de Madrid i la seva àrea metropolitana amb fotos de la Juani acompanyades d'una petita descripció i demanant col·laboració ciutadana per localitzar-la.

Paral·lelament, la Policia Nacional va obrir una investigació per saber què havia passat. En un principi, van plantejar la hipòtesi d'un possible crim amb ocultació de cadàver; però amb el pas del temps, la hipòtesi de la desaparició voluntària va començar a agafar més força.

La Juana Canal no tenia motius per desaparèixer sense deixar rastre

No obstant això, la Juana no tenia cap motiu per desaparèixer sense deixar rastre. Tot i que en el passat havia tingut problemes de depressió, ansietat i alcoholisme, havia aconseguit refer la seva vida. S'estimava molt els seus dos fills que havia tingut en una relació anterior i estava refent la seva vida amb el Jesús.

El Jesús va tenir una actitud molt estranya: possible crim masclista

L'actitud del Jesús després de la desaparició d'aquesta dona de 38 anys va fer sospitar als seus familiars, ja que es va desentendre de tot i es va mostrar poc col·laborador. Gairebé dues dècades després, torna a estar en el punt de vista i, segons el Diario de Ávila, ara tot indica que podria ser un cas de violència de gènere, una hipòtesi que encara no ha estat corroborada.

Les seves restes han estat trobades en una zona boscosa d'Àvila

Les restes de la Juana han estat trobades en una zona boscosa d'Àvila i la investigació ha passat a mans de la Guàrdia Civil. De moment, es desconeixen quines van ser les causes de la seva mort i serà molt complicat saber-ho, ja que només s'han trobat les restes òssies.