Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest cap de setmana a l’Ampolla (Baix Ebre) un home de 43 anys que va intentar matar la seva parella i el seu fill cremant el cotxe on eren. Els fets van passar al voltant de les sis de la matinada d’aquest diumenge i va ser la Policia Local de l’Ampolla que, mentre estaven fent un control, van veure com sortien flames d’un cotxe a l’aparcament de la Discoteca Mediterrània. Quan s’hi van acostar van trobar dos homes, el de 43 i un noi de 24, que s’estaven agredint a tocar del cotxe en flames. A l’interior del cotxe hi havia una dona, la seva exdona i la mare del jove.

Els agents de la policia municipal van activar recursos de Bombers per apagar les flames i també van avisar els Mossos d’Esquadra, per la trifulga que s’estava produint, on el fill i el pare s’estaven barallant a cops de puny. Els agents també van comprovar que a l’interior del cotxe encara hi havia la dona, que la van poder treure i que no va resultar ferida greu. 

Segons l’atestat policial, els tres anaven sota els efectes de l’alcohol i algun tipus de substància més, i havien iniciat la baralla a l’interior del cotxe, fins que l’home va provocar un incendi amb un encenedor en una part de plàstics de la part davantera del cotxe. Just després de començar el foc van sortir a fora, on van començar els cops de puny. Per sort, els agents que estaven fent un control de pas a la zona, que hi ha diversos locals d’oci, van poder intervenir i evitar mals majors.

El detingut, amb antecedents

L’home, de nacionalitat espanyola i veí de Reus, tot i que feia temps que estava instal·lat a la zona de Deltebre, té 43 anys i va ser detingut pels Mossos d’Esquadra per un presumpte delicte d’incendi i de temptativa d’homicidi, ja que consideren que la seva intenció hagués pogut acabar amb la mort com a mínim de la seva dona, que encara era a l’interior del vehicle. Va explicar als investigadors dels Mossos que va calar foc al cotxe després de barallar-se amb la dona, que era la seva exparella, però amb qui encara mantenia contacte.

Després de ser arrestat i de recollir la seva declaració a la comissaria de Tortosa està previst que aquest dilluns durant el dia sigui entregat al jutge de guàrdia per tal que decideixi si ingressa a presó o si queda en llibertat. Fonts de la policia catalana han explicat que l’home arrestat té antecedents per diversos delictes i que és un conegut dels Mossos d’Esquadra.