La Juana Canal era una dona que va desaparèixer en estranyes circumstàncies fa 19 anys a Ciudad Lineal (Madrid). Gairebé dues dècades més tard, van trobar el seu cadàver a Àvila i ningú sap què va passar. La Policia Nacional té una investigació oberta per esclarir els fets, ja que, molt probablement, es troben davant d'un assassinat. Per corroborar aquesta hipòtesi, estan buscant restes d'ADN a casa seva.

La Juana tenia 38 anys quan se li va perdre el rastre el 22 de febrer del 2003. La seva última pista és una nota que va deixar el seu exnòvio a un dels seus dos fills. "La teva mare i jo hem tingut una forta discussió i ha sortit corrent. He sortit a buscar-la, però no l'he trobat", s'explicava al paper. Els seus familiars, quan veien que anaven passant els dies i que no apareixia, es van començar a preocupar. Per aquest mateix motiu, van posar una denúncia per desaparició. 

Juana Canal / SOS Desaparecidos
Juana Canal / SOS Desaparecidos

També van emplenar els carrers de Madrid de cartells i fotos demanant col·laboració ciutadana per trobar-la, però la cerca no va tenir cap resultat. La hipòtesi de la fugida voluntària no tenia cap sentit: la Juana tenia dos fills als quals estimava amb bogeria i va deixar tota la seva documentació a casa, tampoc va fer cap moviment al seu compte bancari. Semblava que se l'hagués empassat la terra. 

Troben el cadàver de la Juana Canals dues dècades més tard

Després de 19 anys, unes persones que estaven fent una excursió a Àvila van trobar restes humanes en una zona forestal. Quan la policia científica va comparar l'ADN, va poder comprovar que era el cadàver de la Juana, la dona que feia tants anys que buscaven desesperadament. El cos estava en avançat estat de descomposició i, per tant, és molt complicat saber com va morir.

L'exparella de la Juana, en el punt de mira per la desaparició

La hipòtesi principal és que va ser assassinada, però encara no està 100% corroborat. Per aquest mateix motiu, aquesta setmana, han inspeccionat la casa de la víctima per veure si troben alguna pista. És el domicili on vivia la Juana amb els seus dos fills i la seva parella, que s'ha tornat a posar en el punt de mira dels investigadors com a sospitós.