L'Ana, la Marina, la Yaiza i l'Estefanía son quatre joves de 22, 23 i 26 anys que han sobreviscut a un naufragi a les Illes Galápagos (Equador), on han mort quatre persones i altres dues han desaparegut. Les supervivents son estudiants de la universitat de Màlaga i han explicat detalladament què va passar a bord i com es van salvar.

Aquestes tres joves son biòlogues i bioquímiques i estaven estudiant un postgrau. Abans de la pandèmia del coronavirus, van rebre una beca per anar a fer un voluntariat a les Illes Galápagos, l'arxipèlag més important de l'Equador. La tasca que havien de fer les estudiants era identificar les espècies invasores que posaven en risc la fauna i la flora de les illes.

El Diario Sur ha pogut parlar amb les supervivents i han explicat què va passar. Tot va començar el diumenge a la tarda. Havien d'anar des de l'illa d'Isabela fins a la de Santa Cruz. El vaixell no va sortir a l'hora prevista, ja que van detectar un error en un dels tres motors. "La tripulació no donava gaires detalls, però van decidir seguir amb el trajecte", diu una de les supervivents. 

L'embarcació tenia més passatgers del que es podia

L'embarcació tenia aforament per 25 persones, però hi havia 37 a bord. Després de més de dues hores navegant, es van quedar sense benzina i va ser llavors quan un altre vaixell es va apropar per posar benzina. No obstant això, 20 minuts més tard, el vaixell es va aturar. "Ja era completament de nit i estava ennuvolat. De cop i volta, l'Ana ens va dir que s'estava enfonsant el vaixell. Vam escalar com vam poder cap a la proa, que era l'única cosa que quedava surant".

Quatre morts i dos desapareguts durant el naufragi

La situació era molt crítica i es van veure obligades a saltar a l'aigua. No portaven armilles salvavides. Van nadar a tota velocitat fins al vaixell que els havia portat el combustible i van aconseguir rescatar entre 14 i 15 passatgers. No obstant això, no tothom es va poder salvar. La tripulació no va poder pujar tots els passatgers per por que el vaixell s'enfonsés: quatre persones van morir i altres dues estan desaparegudes. De moment, es desconeix què ha provocat l'enfonsament del vaixell i s'està investigant.