Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes i una dona, de 24, 25 i 39 anys, tots tres de nacionalitat romanesa, per haver assaltat la casa d’uns avis de Reus, el passat 22 de setembre. Dels tres arrestats, un d’ells tenia una ordre internacional de detenció, i ha ingressat a presó. Els altres dos han quedat en llibertat amb càrrecs per un delicte de robatori amb força i una temptativa de robatori amb violència. 

Tot plegat va començar quan una dona va accedir al pati de casa d’una dona d’edat avançada demanant auxili, segons sembla, per un dels seus fills. Quan va ser prop de la dona li va intentar arrencar la polsera que portava. La dona, però, s’hi va poder resistir. La lladregota es va escapar, saltant la tanca de l’edifici i sortint corrent. La víctima va trucar al 112 i una patrulla dels Mossos d’Esquadra es va dirigir al lloc. En el moment que la dona estava explicant els fets a la policia van veure com sortia de l'edifici un jove corrent, seguit pel marit de la dona, assegurant que acabava de sortir de casa seva. 

Tot i que va assegurar que era un repartidor de propaganda de bústia, els Mossos el van poder aturar i en l’escorcoll li van trobar llibretes bancàries i targetes de crèdit que eren propietat del matrimoni. Va quedar arrestat per un presumpte delicte de robatori amb força, per haver accedit al domicili de la parella d’avis. 

Detinguda la dona en un cotxe proper

Poca estona més tard els Mossos van localitzar per la zona un jove, que en veure la presència policial, va escapar. Quan el van poder enxampar, va assegurar que no portava la documentació, però que la tenia en un cotxe proper. En arribar el cotxe, els agents van localitzar una dona, que era igual que la víctima havia descrit com la persona que li havia intentat robar la polsera al pati de casa seva. Els dos van quedar detinguts també per robatori amb força i la dona també per la temptativa de robatori amb violència de la polsera. A la comissaria els Mossos els hi van trobar amagades sota la roba les joies que, presumptament, havien acabat de robar de casa dels dos jubilats. 

El divendres, 23 de setembre, els tres arrestats van ser entregats al jutge de guàrdia de Reus, que en va deixar dos en llibertat amb càrrecs i va ordenar l’ingrés a presó del tercer, sobre qui hi havia una ordre internacional d’arrest.