Busquen un tripulant d'un vaixell bolcat aquesta matinada al nord de Cabo Mayor, a la costa de Cantàbria.

Naufragi d'un vaixell pesquer a Cantàbria

Segons informa la Delegació del Govern a Cantàbria en un comunicat, a les cinc del matí d'aquest dijous, el Centre de Coordinació de Salvament Marítim de Santander va rebre un avís de naufragi d'un vaixell pesquer de Santoña, amb el nom Maremi i de 23 metres d'eslora.

Salvament Marítim / EFE

Busquen el tripulant d'un vaixell pesquer bolcat al mar de Cantàbria / EFE

El vaixell es trobava realitzant maniobres per recollir les eines de pesca quan, per causes que encara no han transcendit, va bolcar a nou milles nàutiques -més de 16 quilòmetres- al nord de Cabo Mayor.

Deu homes: nou de rescatats i un en cerca

A l'embarcació viatjaven deu homes. Nou d'ells van poder ser rescatats ràpidament per altres vaixells pesquers que eren a la zona i que havien rebut l'avís per ràdio.

Tanmateix, un dels tripulants es troba encara en parador desconegut.

És per això que s'ha activat un dispositiu de recerca per trobar el nàufrag.

Se n'encarreguen l'helicòpter Helimer 222, el vaixell María de Maetzu i l'embarcació Salvamar Deneb de Salvament Marítim.

A més, està previst que se sumi a aquests mitjans un grup d'Operacions Especials de la base estratègica de Santander.

Dispositiu d'emergències a Santander

L'emergència i els dispositius estan sent coordinats pel centre de coordinació de Salvament Marítim de Santander, dependent de la Dirección General de la Marina Mercante del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana.

Salvament Marítim / EFE

Nou dels pescadors han estat rescatats per altres vaixells que estaven en la zona / EFE

Aquest dimecres també es va produir un incident aquàtic, però en terres catalanes. Un home de 89 anys va morir ofegat a la piscina municipal de la localitat d'Olius, a la província de Lleida.

Mor ofegat un ancià a Olius

Poc abans de dos quarts de dues del migdia, el telèfon d'emergències van rebre un avís d'ofegament.

Els dos dispositius del Sistema d'Emergències Mèdiques, SEM, activats per a la incidència, en arribar, van rellevar els socorristes de les instal·lacions de la piscina municipal d'Olius, que havien iniciat les maniobres de reanimació.

Piscina municipal Solsona Google Maps

Piscina municipal en què es va ofegar l'ancià / Google Maps

Malgrat els esforços, l'home, a qui havien tret ja inconscient de la piscina, va morir i els sanitaris només van poder certificar la mort de l'avi. Dues patrulles dels Mossos d'Esquadra també van acudir al lloc dels fets.