Els Mossos d’Esquadra investiguen la troballa d’un home mort aquest matí, al voltant de les deu, al riu Ebre, en el seu pas per la zona del Pont Penjat d’Amposta, al Montsià, a tocar de la N-340a. Dues persones, dos estudiants de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació (Esardi), han trobat el cos sense vida de l’home, d'entre 50 i 60 anys, que estava surant a l’aigua.

Investigació oberta per aclarir com ha mort

Segons les primeres informacions recollides pels Mossos d’Esquadra, que s’han fet càrrec de les investigacions, no sembla que es tracti d’una mort criminal. L'home no presenta ferides externes, segons la primera inspecció ocular que han fet els agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria del Montsià, que són els que han assumit la investigació en un primer moment.

L’autòpsia que se li practiqui a l’home haurà d’ajudar a aclarir què n’ha motivat la mort. S'està treballant també per identificar l'home trobat mort. Les proves forenses i la plena identificació del cadàver servirà també per saber si l'home ha mort avui o ja feia temps que estava mort i que el corrent del riu l'ha traslladat. Si es confirma que no es tracta d'una mort violenta -seria la vuitena en pocs dies a Catalunya, la segona a les Terres de l'Ebre- el ventall de possibilitats s'obre: des de la caiguda accidental al riu, l'ofegament o fins i tot el suïcidi.

Set crims a Catalunya en set dies

Catalunya ha viscut les darreres hores una seqüència de “fets aïllats” que han acabat amb set persones mortes en diversos punts del país. Si bé cap d’ells està relacionat ni hi ha cap assassí en sèrie actuant per Catalunya, els fets han despertat preocupació per aquest repunt de violència gratuïta i fatal. Dos crims estan relacionats amb robatoris. Un d’ells per robar un trist patinet, a l’Hospitalet de Llobregat, i l’altre l’assalt amb armes de foc al bingo de Tortosa. Tres són contra dones.

Una dona de 85 anys assassinada a cops per, presumptament, la seva cuidadora en un pis de Reus, una noia de 21 anys, assassinada, també a cops, per la seva parella, un home de 36 anys amb antecedents i problemes amb les drogues al Ripollès i una dona de 60 anys a Empuriabrava. Sembla que la macabra troballa d'aquest dos alumnes avui al riu Ebre no serà la vuitena mort criminal a Catalunya en pocs dies. Però no tardarà en arribar.