Detenen quatre homes acusats d'haver agredit sexualment una noia de 18 anys a Torrevella (Alacant). Tres d'ells han ingressat a presó i el quart té completament prohibit sortir d'Espanya. Tot i que la víctima no els coneixia, gràcies a la seva declaració i la d'uns testimonis que la van ajudar, els han aconseguit identificar i detenir en temps rècord, ja volien fugir a França després de l'agressió.

Els fets van passar el 8 de setembre a Torrevella, un municipi turístic de la costa del País Valencià. La víctima és una noia de 18 anys de Finlàndia que estava passant uns dies de vacances amb una amiga. Havien sortit a sopar i a prendre una copa i va ser llavors quan va conèixer un dels presumptes violadors. L'home la va enganyar perquè anés al seu pis, on, en un principi, estava la seva amiga.

Segons la investigació policial, quan va arribar a l'apartament, aquest la va violar i, al cap de poca estona, dos amics d'ell van fer el mateix. Tots els detinguts tenen entre 19 i 30 anys, son de nacionalitat francesa i un d'ells d'origen argelià. La noia de 18 va sortir de l'apartament i unes persones que estaven al carrer la van ajudar a arribar fins a la caserna de la Guàrdia Civil, ja que estava ferida i en estat de xoc.

Dels quatre detinguts, tres han ingressat a presó per l'agressió sexual

Gràcies a la ràpida denúncia de víctima, van poder identificar-los. Era prioritari detenir-los, ja que, igual que la víctima, eren turistes, estaven de pas i era qüestió de temps que tornessin al seu país. Així doncs, en qüestió de poques hores els van poder detenir: dels quatre arrestats, tres d'ells han ingressat a presó de manera provisional. Hi ha un quart investigat per la seva implicació en el cas, que està en llibertat amb càrrecs i que no pot tornar a França, ja que té prohibit sortir d'Espanya.

Detinguts gràcies a la ràpida actuació de la víctima

La Guàrdia Civil ha destacat en un comunicat que la detenció ha estat possible gràcies a la ràpida actuació de la víctima en interposar la denúncia. Amb la col·laboració del Centre de Cooperació Policial Duanera i de l'Europol, ha pogut contactar amb les autoritats franceses, que també han col·laborat en la investigació del cas.