El bar La Oficina 28 ubicat al barri de Carabanchel, a Madrid, va quedar completament calcinat després d'una forta explosió de gas que encara es desconeix qui o com es va originar. Poc després de ser alertats, els serveis d'emergència van atendre dues víctimes per cremades a la major part del cos. Tanmateix, unes hores més tard, hi va haver un gir dels esdeveniments i els dos ferits van ser detinguts per la policia per ser els presumptes culpables de l'incendi.

A última hora d'aquest dimecres, fonts de la policia han informat de la mort de la noia de 23 anys a causa de les greus ferides provocades per l'explosió. Es trobava ingressada en coma induït a l'Hospital de La Paz.

Possible implicació de la propietària del local en l'incendi

Però això no acaba aquí. Ara hi ha una nova versió que implica la propietària del local. Els dos detinguts es diuen Daniela, de 23 anys, i Tito, de 19. Ambdós es troben ingressats en hospitals madrilenys; en el cas de la noia a l'Hospital de La Paz i el jove en el de Getafe. També es troben sota custòdia policial per estar implicats en l'explosió, ja que se'ls acusa d'haver-la provocat.

Diversos testimonis dels fets van informar sobre uns de misteriosos encaputxats que estaven a la zona just abans de l'incendi. A propòsit d'això, els policies van parlar amb la propietària del local, que va assegurar que va ser amenaçada. Tanmateix, segons sembla, aquesta explosió amaga un complot. El germà gran de la detinguda, Héctor, indica al diari El Español que Daniela i la propietària del local eren bones amigues i que la seva germana freqüentava el bar. Per aquesta raó, dubta que la seva germana amenacés ningú i que hi ha "una tercera persona implicada".

"Hem fet una petita investigació i, per a mi, li van donar diners als tres xavals, entre ells la meva germana, perquè li calessin foc al local i així poder cobrar l'assegurança. Què va passar? Que no saben manipular combustible i no saben com pot ser de perillós. La pitjor part se la va emportar Daniela. Té el 95% del cos cremat, està totalment calcinada. No sé com és viva encara", assegura Héctor.

Segons les declaracions del germà, la propietària volia tancar el local el pròxim mes d'octubre. A més, la seva mare també li va explicar que la dona va arribar a confirmar que "estava a punt de cremar-lo per cobrar l'assegurança". La propietària del local respon a les inicials de L.O., però no ha volgut fer declaracions sobre això.

Un bar conflictiu

El local era conegut pels veïns del barri de Carabanchel per la seva conflictivitat. A més, era un entorn on es movien drogues i persones problemàtiques. El local estava tancat quan va succeir l'explosió, però els veïns afirmen que era habitual que baixessin el reixat amb persones dins i que s'allargaven fins a altes hores de la matinada.

"Em dol molt que estigués allà ficada, que s'hagi relacionat amb aquesta gent i que per una petita quantitat de diners s'hagi fotut la vida per sempre. Si es recupera passarà una temporada dolenta. I a veure la propietària què ens diu", conclou Héctor.

Els policies de la investigació estudien possibles hipòtesis, com una venjança o una baralla amorosa. Tanmateix, encara no hi ha res confirmat i també esperen que el mòbil de Daniela pugui aportar respostes a les nombroses incògnites que envolten el cas.

Explosió de gas en un bar de Madrid

Els fets van tenir lloc dilluns passat a la matinada, entorn de la 1.30 hores. Els Bombers de l'Ajuntament de Madrid van rebre una alerta sobre una possible fuita de gas que havia calcinat tot un local. Els agents van procedir a controlar la fuga fins a l'arribada dels tècnics de l'empresa subministradora del gas, que van tallar el subministrament.

Just al lloc van atendre Daniela, que va ser traslladada a l'Hospital de La Paz amb greus cremades. Dues hores més tard, el jove de 19 anys va ser localitzat al seu domicili, també amb cremades severes. El van traslladar a l'Hospital de Getafe.