Una joieria situada en el centre comercial de La Gavia, al barri de Vallecas (Madrid), ha viscut en les últimes hores un fosc episodi que els seus treballadors no oblidaran fàcilment. El matí de dimarts passat, 23 d'agost, un grup de quatre d'encaputxats va protagonitzar un atracament de pel·lícula a l'establiment, en el qual no van faltar les amenaces, les armes de foc, les maces, els cops i els crits. Alguns dels vídeos gravats durant el moment de l'atracament pels treballadors de les botigues del costat han sortit a la llum avui, mostrant la violència i intimidació amb què els quatre atracadors van actuar. Després de cometre l'atracament, els quatre encaputxats van fugir, fugint en un cotxe tot terreny per la M-45, una de les principals autopistes de la Comunitat de Madrid. Ara per ara, es desconeix la quantitat de diners a què ascendeix el botí, així com quines joies van ser sostretes. La policia es troba investigant aquest succés per identificar i detenir els atracadors.

Els encaputxats van accionar diversos extintors per facilitar l'atracament a la joieria

A prop de les onze del matí de dimarts passat, quatre homes encaputxats i completament tapats amb roba fosca entraven en el centre comercial de La Gavia, situat al barri madrileny de Vallecas, amb un objectiu molt clar: atracar una de les joieries que hi ha a l'esmentat establiment comercial, la joieria Roselin. Els homes, que van cometre l'atracament a plena llum del dia quan el centre comercial ja havia obert les portes al públic, van accionar diversos extintors creant així un dens fum blanc que els va facilitar tant l'atracament com la posterior fugida. Van entrar a la botiga empunyant diverses armes de foc, així com maces, mentre professaven crits i amenaces a l'única treballadora de la botiga. Segons informen les fonts policials, contradictòries als testimonis, no es va realitzar cap tret, per la qual cosa els agents especulen que les armes podrien haver estat falses; la dependenta no va resultar ferida, si bé va patir una crisi d'ansietat derivada dels violents fets que havia viscut. Després d'una breu estona a l'interior de la botiga, on presumptament van sostreure joies i diners, encara que ara per ara no ha transcendit el valor dels objectes robats, els encaputxats van fugir en un tot terreny per la M-45.

Els treballadors del centre comercial van captar el moment de l'atracament en vídeo

Ja que l'atracament es va cometre a plena llum del dia, han estat molts els testimonis del moment en què els encaputxats irrompen dins de la botiga i mitjançant cops, crits, amenaces i la presència de diverses armes, aconsegueixen fer-se amb el botí. De fet, alguns dels treballadors del centre comercial van explicar el que estaven vivint a través de Twitter; un d'aquests treballadors va escriure: "Atracament de pel·lícula fa menys d'una hora a la joieria del centre comercial de la Gavia, on penco. Encara estic en xoc. Amb pistoles i tot. FLIPANT".

tuit treballador centre comercial la gavia madrid atracament pelicula
Un treballador del centre comercial La Gavia relata la seva experiència i testimoni de l'atracament. / Font: Twitter

Un altre treballador, aquesta vegada del supermercat que es troba just al davant de la joieria atracada, va aconseguir gravar un vídeo mentre s'amagava de l'instant en què els atracadors van entrar a la botiga i la van assaltar violentament. En el vídeo, pot escoltar-se com els atracadors parlen a crits en castellà, mentre l'alarma de la tenda sona i s'escolten forts cops de fons, alhora que els atracadors continuen cridant "Anem!", i un espès fum blanc flota en l'aire.

Els atracadors van fugir en un tot terreny i de moment no han estat identificats

Els quatre atracadors van carregar els objectes de valor sostrets de la joieria Roselin i els van carregar en un cotxe tot terreny que estava esperant-los a escassos metres. Després de cometre l'atracament, els encaputxats van emprendre una fugida de pel·lícula, desapareixent per l'autopista M-45. La Policia Nacional, que es va personar al lloc dels fets instants després, és el cos que està duent a terme la investigació d'aquests fets, pels quals encara no hi ha sospitosos ni detencions.