La jove de 23 anys que va resultar greument ferida a causa d'una explosió en un bar del barri de Carabanchel, a Madrid, i per la qual cosa també va ser detinguda juntament amb un noi de 19 anys com a presumptes autors dels fets, ha mort aquest dimecres a causa de les greus cremades que presentava en gairebé la totalitat del seu cos.

Es trobava en coma induït

Segons han informat fonts policials a Efe, la dona, de nacionalitat espanyola i d'origen colombià i amb antecedents, ha perdut la vida a primera hora del matí d'aquest dimecres a l'Hospital de La Paz, on es trobava ingressada en coma induït. Estava custodiada per la Policia Nacional en aquest centre hospitalari després que fos detinguda, juntament amb un altre jove de 19 anys, per provocar l'incendi que ha calcinat el bar, que en aquell moment estava tancat, ubicat al carrer Cuevas de Altamira.

El jove detingut continua ingressat en estat greu

Minuts després de la forta explosió, els serveis d'emergència van atendre la noia, que es trobava a fora del local. Presentava cremades molt greus en gran part del cos, motiu pel qual va ser traslladada d'urgència a l'Hospital de La Paz, on ha acabat morint. Pel que fa a la segona víctima detinguda, el jove de 19 anys, els agents de la policia el van localitzar al seu domicili, també amb cremades severes. Actualment, es troba ingressat a l'Hospital de Getafe en estat greu.

Possible implicació de la propietària del local en l'explosió

Després de rebre l'avís, els Bombers de l'Ajuntament de Madrid van enviar diverses dotacions per controlar la fuga de gas fins a l'arribada dels serveis de subministrament, que van procedir al tall. A hores d'ara, la Policia Judicial del districte de Carabanchel investiga el cas i està pendent de rebre un informe de la Policia Científica per tal de poder esbrinar les causes concretes de l'explosió. Tanmateix, serà complicat, ja que, segons sembla, aquesta explosió amaga un complot. Ara, un germà de la víctima ha acusat la propietària del local de voler cremar intencionadament el local per poder cobrar l'assegurança.

Segons ha explicat Hèctor, germà de la víctima, en declaracions a El Español, la propietària va pagar a la seva germana, al noi i un tercer implicat perquè calessin foc al bar i així poder cobrar l'assegurança. Això no obstant, relata que cap d'ells sabia manipular combustible i que ha acabat amb tragèdia.

Per ara, els policies de la investigació estudien possibles hipòtesis, com una venjança o una baralla amorosa. Tot i això, encara no hi ha res confirmat i també esperen que el mòbil de la víctima pugui aportar respostes a les nombroses incògnites que envolten el cas.