A començaments de mes, la notícia d'un home que apedregava un helicòpter medicalitzat del Summa, a Ciempozuelos (Madrid), sorprenia els veïns de la localitat. El succés va generar cert escàndol perquè l'helicòpter apedregat es trobava en ple trasllat d'un home que va resultar ferit en un tiroteig ocorregut en el mateix municipi (Madrid), i l'atac de l'altre individu va retardar tant la seva arribada al centre hospitalari com l'ingrés en el mateix. Per si no fos prou, l'atacant de l'helicòpter va fugir després d'apedregar-lo salvatgement, i des d'aleshores els agents de la Guàrdia Civil han estat buscant-ho. Finalment, l'individu ha pogut ser localitzat i detingut, gràcies al vídeo que va gravar un veí. No obstant això, l'home no guarda cap vinculació amb el tiroteig que va motivar l'arribada de l'helicòpter.

L'home que va apedregar l'helicòpter anava borratxo en el moment dels fets

Els fets es remunten a dissabte passat 6 d'agost, quan un tiroteig gens discret, ja que va succeir al mig del carrer de Ciempozuelos i a plena llum del dia, va deixar a dues persones ferides, una d'elles en estat menys greu i una altra que, desgraciadament, va morir arran del succés. Les investigacions policials van aconseguir descobrir que el tiroteig va ser motivat per un aldarull entre bandes, molt comunes en la Comunitat de Madrid, si bé els dos atacants encara no han estat ni localitzats ni detinguts. No obstant això, el tiroteig no va ser l'únic succés impactant ocorregut aquell dia; i és que, mentre un helicòpter del SUMMA 112, el servei sanitari d'emergències de Madrid, intentava traslladar un dels ferits, va patir un sobtat i inesperat atac que va retardar l'esmentat trasllat.

Els fets van quedar gravats per un veí de la localitat, i ràpidament es van viralitzar a les xarxes socials. Tal com pot apreciar-se en les imatges, un home que es troba al mig del pàrquing de la plaça de toros del municipi madrileny comença a atacar violentament l'helicòpter llançant-li pedres i impedint el seu aterratge. Mentre ataca el mitjà aeri amb aquests objectes contundents, l'individu també processa insults i gestos obscens i desafiadors. En la mateixa seqüència del vídeo, també pot veure's una ambulància del Sammu dirigint-se al lloc on va ocórrer el tiroteig. Ara que se l'ha pogut detenir, gairebé dues setmanes després dels fets, ha transcendit que l'individu estava borratxo quan va apedregar violentament l'helicòpter.

El vídeo viral del moment de l'atac contra l'helicòpter ha permès identificar l'atacant

La Guàrdia Civil no va detenir l'individu que va provocar l'atac contra l'helicòpter, ja que estava concentrada a atendre el tiroteig i ni tan sols va ser conscient d'aquests altres fets. No obstant això, gràcies a aquest mateix vídeo gravat pel veí del poble madrileny, els agents de la Guàrdia Civil van poder identificar l'home, que la Policia Local de Ciempozuelos va detenir la tarda de dimecres passat, 17, d'agost, per un presumpte delicte contra l'autoritat.

El vídeo que mostra l'atac a l'helicòpter i que ha permès identificar l'atacant. / Font: Twitter Social Drive