La Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra han realitzat tres noves detencions relacionades amb l’atracament mortal en un bingo de Tortosa que va tenir lloc el passat 19 de setembre. Aquest dimecres es va detenir un home a la capital del Baix Ebre relacionada amb el crim, que ja ha passat a disposició judicial. Paral·lelament, es van detenir dues persones més a Navarra que haurien donat cobertura als presumptes autors dels fets i que han quedat en llibertat després de declarar en seu policial.

Un atracament en un bingo de Tortosa acaba amb un mort i un ferit

Els fets van tenir lloc poc abans de la una de la matinada del passat 19 de setembre, quan un grup d’atracadors va irrompre en un bingo de Tortosa per fer un robatori amb violència. L’atracament va acabar amb una treballadora de l’establiment morta d’un tret al cap amb arma de foc durant la fugida. També va resultar ferit un client que en aquell moment hi havia a l’interior del local. Els lladres van marxar sense aconseguir accedir a la caixa forta.

Aquell mateix dia, es van detenir cinc persones al centre de Tortosa relacionades amb l’atracament mortal. D’aquests cinc detinguts, dos estan acusats de ser l’autor material dels fets. Un d’ells, menor d’edat, va ser ingressat en un centre de menors, mentre l’altre va ingressar en un centre penitenciari. Pel que fa als altres tres detinguts, van quedar en llibertat després de declarar als jutjats.

El 20 de novembre, després de dos mesos d’investigació, es va poder detenir a Bèlgica el presumpte tercer autor dels fets. L’home va fugir a Brussel·les després del crim i va poder ser arrestat gràcies a la col·laboració amb la Policia Federal de Bèlgica. Després de declarar davant les autoritats d’aquell país, va ser extradit a Catalunya per passar a disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 de Tortosa, que aquest 12 de desembre va decretar el seu ingrés a presó.