El passat 19 de setembre va tenir lloc un assassinat al bingo Vali Park de Tortosa. Tres membres d'una banda van assaltar el local de matinada, matant una dona d'un tret al cap i ferint un home a l'esquena. Gràcies a la ràpida actuació dels Mossos d'Esquadra l'endemà del crim cinc de les persones implicades ja es trobaven detingudes. Ara, dos mesos després, han pogut detenir al tercer autor material de l'assassinat que havia fugit a Brussel·les.

No van poder accedir a la caixa forta

Els atacants, dos homes i una dona, van entrar a l'interior del bingo amb la intenció d'apoderar-se dels diners de la recaptació, però no van poder accedir fins a la caixa forta, ja que un dels clients es va encarar amb ells, llençant-los un tamboret. Aprofitant la commoció la dona assassinada, treballadora del local, va activar l'alarma que va avisar els Mossos. En aquell moment els assaltants van fugir, però abans van obrir foc contra la víctima apuntant directament al cap.

Amb la col·laboració de la Policia Nacional, els Mossos van descobrir que es tractava d'una banda de marroquins especialitzats en assalts a bingos que ja havien actuat a altres ciutats de l'Estat. Això va facilitar la seva identificació i localització, i en total van acabar arrestant cinc persones implicades, entre elles un menor d'edat. Un dels tres assaltants va aconseguir eludir la policia, i fins ara es trobava en parador desconegut.

Havia fugit a Brussel·les

Després de dos mesos d’investigacions, agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional han pogut detenir el tercer presumpte autor de l’assassinat a Brussel·les. La col·laboració de la Xarxa Europea de Recerca Activa de Fugitius i de la policia belga ha estat crucial per a la localització i posterior detenció de l’home.

La resta de detinguts ja es troben bé a la presó o bé internat en un centre de menors. Aquesta banda era coneguda per la policia per haver comès diversos atracaments amb armes de foc, però fins a l'assalt al bingo de Tortosa mai havien actuat amb tanta violència. Una de les hipòtesis amb els quals treballa la policia és la possibilitat que els atacants hagin actuat sota els efectes d'algun tipus de droga. A hores d'ara la investigació continua oberta i sota secret.