Els Mossos d’Esquadra han fet aquesta tarda diverses detencions al centre de Tortosa, amb la col·laboració d’efectius del Grup Especial d’Intervenció (GEI). Segons fonts oficials, l’operatiu, que com a mínim hauria acabat amb l’arrest de cinc persones de nacionalitat marroquina, està relacionat amb l’atracament mortal d’aquesta matinada en un bingo de Tortosa, la capital del Baix Ebre. Tres dels arrestats estan, segons la policia, relacionats directament amb l'homicidi.

 

Les detencions s'han fet a la zona de la Catedral, com es pot veure en aquest vídeo al qual ha tingut accés ElCaso.cat. Tampoc s'ha aclarit quin és el paper que tenen els detinguts, que podrien ser quatre homes i una dona, amb els fets, i si són, o no, tots autors dels fets. Tots els detinguts son coneguts per la Policia Nacional i tenen antecedents per altres delictes a Espanya. Fonts de la policia expliquen que dos d'ells, tot i no ser presents en el tiroteig d'aquesta matinada, tenien coneixement dels fets.

La investigació s'ha fet a contrarellotge i s'ha pogut detenir els presumptes autors dels fets en poques hores, també amb la col·laboració dels efectius del GEI dels Mossos, la unitat especialitzada en assalts i detencions violentes, i la Policia Nacional. Tot i la precipitació, s'han pogut arrestar totes les persones relacionades amb els fets, persones amb antecedents i molt perillosos, asseguren fonts de la investigació, liderada per l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de les Terres de l'Ebre.

Atracament mortal a Tortosa

El tiroteig mortal ha passat la matinada d'aquest diumenge en el bingo Vali Park, situat a la plaça Corona d'Aragó número 2 de Tortosa. Quan els serveis d'Emergències han rebut l'alerta cap a la 1:00, s'han desplaçat fins al lloc dels fets, han pogut comprovar que hi havia una dona i un home greument ferits. 

Tots dos han estat traslladats a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Malgrat els esforços dels sanitaris, malauradament, la dona de 50 anys ha mort per la ferida d'arma que tenia al cap. L'home, a qui han disparat per l'esquena, continua ingressat amb un pronòstic greu, però no es tem per la seva vida.