Un jove de disset anys ha estat detingut per la Policia Nacional després que irrompés a una sidreria de Madrid a punta de pistola i disparés dos trets contra un dels cambrers, que va resultar il·lès. Encara que no es descarta cap hipòtesi, la principal que sostenen els cossos de seguretat és que el jove agressor pertany a una banda juvenil.

La Policia ha detingut el presumpte autor dels trets per un delicte d'homicidi en grau de temptativa. Tanmateix, l'acompanyant del jove, també implicat en l'atac, va aconseguir escapar-se de la policia i, ara per ara, no han pogut localitzar-lo.

Els joves van disparar contra un cambrer del local

Els clients d'una coneguda sidreria del barri de Chueca, concretament al carrer Hortaleza, al centre de la ciutat de Madrid, no oblidaran la tarda del passat diumenge cinc de maig. Dos joves, un d'ells menor d'edat, van irrompre a l'establiment portant una pistola, amb la qual van amenaçar i fins i tot van atacar un dels treballadors del bar, segons ha sabut el diari ABC. El cambrer, que era el clar objectiu dels atacants, va poder esquivar els trets i no es van haver de lamentar víctimes.

Després d'irrompre al local i disparar dues vegades contra un dels cambrers que es trobava allà treballant, els dos joves van fugir del lloc dels fets. La detenció d'un dels dos presumptes autors dels fets es va realitzar poc després de l'atac, ja que, durant la seva fugida, dos agents de Mobilitat van interceptar un dels agressors i el van reduir. No obstant això, l'altre jove implicat en l'agressió va aconseguir escapar-se de la policia i roman en parador desconegut des d'aleshores.

Una brigada especialitzada en bandes juvenils investiga els fets

L'agressió està sent investigada per la Brigada Provincial d'Informació, concretament per un dels seus grups especialitzat en bandes juvenils. Encara que els agents no descarten cap hipòtesi, el principal mòbil amb què treballen és que l'incident és fruit d'una baralla entre bandes criminals juvenils, ja que sospiten que els atacants podrien formar part d'una d'aquestes bandes, molt actives recentment a Madrid.

En arribar al lloc dels fets, els agents van trobar l'arma de foc dins de la motxilla que portava el presumpte atacant, segons ha sabut EFE. El menor, un jove espanyol de disset anys, està detingut i imputat per un presumpte delicte d'homicidi en grau de temptativa, i passarà a disposició judicial de la Fiscalia de Menors de Madrid.

Madrid, epicentre dels conflictes entre bandes

Aquest no és el primer incident relacionat amb bandes juvenils que es produeix a la capital espanyola en els últims dies. Fa tot just un mes, set joves menors que formaven part de la banda coneguda com Los Trinitarios van ser detinguts pel presumpte assassinat d'un noi de divuit anys, a qui van matar a cops i puntades de peu. A l'abril, es va tenir constància d'una altra violenta agressió en el que era una venjança entre bandes: un grup de joves va intentar amputar els braços a un altre, que va quedar greument ferit. Ja a començaments d'any, al febrer, un altre jove que formava part de Los Trinitarios va ser assassinat d'una ganivetada al cor per membres de la banda Dominican Don't Play (DDP).