La Policia Local de Vilafranca del Penedès investiga un agent de la policia de la capital de l’Alt Penedès que, estant fora de servei, va encanonar amb la seva pistola un home amb qui tenia una discussió al mig del carrer. Els fets van passar aquest divendres al voltant de dos quarts de nou del vespre, quan un agent de la Policia Local no uniformat anava amb la seva parella pel carrer de Germanor direcció cap a l’avinguda de Tarragona i en aquell moment un home que anava conduint una furgoneta “es va dirigir a la seva parella proferint paraules en àrab mentre la mirava i feia gestos obscens”, segons detalla en una comunicació oficial l’Ajuntament de Vilafranca.

Segons la policia, el policia, que estava lliure de servei i no anava identificat com a policia, li va recriminar els gestos i li va dir continués circulant. En aquell moment l’home va parar la furgoneta en mig de la calçada, va baixar i va fer gestos amenaçats cap a l’agent. 

 

L’individu va començar a empènyer l’agent, el qual, veient les intencions de donar-li un cop de puny, el va agafar de les mans i va intentar immobilitzar-lo. En aquell moment de la bossa de l’agent va caure l’arma particular. Ràpidament, i sempre segons la versió que consta a l’atestat policia, l’agent es va ajupir per recollir-la i amb l’arma a les mans va intentar neutralitzar els cops i tot seguit va tornar a guardar l’arma a la cintura. L’arma anava desmuntada i no estava en disposició de ser disparada. Tot i això, en unes imatges gravades per un ciutadà que estava al mateix carrer, es veu com l’agent arriba a apuntar a la cara de l’home amb la pistola.

La parella del policia va trucar a la policia, que van enviar una patrulla al lloc dels fets. Es va detenir l’home, de 53 anys i domiciliat a Olèrdola, amb diversos antecedents de detenció per trencament de condemna, per robatori i furt d’ús de vehicle de motor, lesions i ara per agressió a un agent de l’autoritat. Segons l’arxiu de la policia, l’home consta com a denunciat en nou ocasions i té quatre requeriments pendents.

Crítiques dels partits de l'Ajuntament de Vilafranca

Des de l’Ajuntament de Vilafranca també s’ha fet públic que s’ha obert una investigació interna i reservada per aclarir l’actuació que va fer l’agent i si realment, com es veu a les imatges del vídeo, que han corregut com la pólvora, va encanonar l’home o no. El consistori ha obert la investigació per contrarestar les crítiques que han fet públiques els partits amb representació al Ple Municipal com la CUP.