Els Mossos d’Esquadra investiguen un nou crim a Catalunya. Aquesta nit un jove que estava sent perseguit per, com a mínim, tres persones, ha estat tirotejat davant del restaurant El Abuelo, al centre de Salou. L’home que ha disparat ha fet, com a mínim, cinc trets, dels quals, tres li han impactat.

La víctima, un jove de nacionalitat francesa d’origen magrebí, escapava corrent d’un grup de tres persones fins que, davant d'una terrassa, un dels tres ha obert foc. Els trets s’han convertit en incompatibles amb la vida i ha mort allà mateix, estirat a terra davant del restaurant, al carrer de Saragossa, un dels més concorreguts de la capital de la Costa Daurada.

Tiroteig Salou
Imatge d'un dels trets de pistola, durant el tiroteig / Xavi Hurtado

Detingut un dels tres i recuperada una pistola

La Policia Local de Salou i els Mossos d’Esquadra han detingut un dels tres homes que perseguien la víctima mortal després de ser retinguda per uns ciutadans. Tot i això, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, el detingut no és l’autor material dels trets. Sí que, com l’autor, anava armat. La policia ha pogut recuperar aquesta arma, una pistola. El detingut és un home de 32 anys, també d'origen magrebí. 

Ara mateix està en marxa un operatiu per identificar i detenir dos homes més, l’autor dels trets i també el tercer implicat. Els Mossos van activar el Dispostiu Gàbia per poder detenir els dos que es van escapar i es va tancar la comarca del Tarragonès. Segons els testimonis, són dos joves, els dos magrebins. Un anava amb una dessuadora grisa, pantalons curts i ronyonera creuada al pit.

arma pistola salou
Una de les armes recuperades pels Mossos d'Esquadra / ElCaso.cat

L’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió de Tarragona ha obert una investigació per aclarir els fets. Els investigadors del grup d’Homicidis d’aquesta unitat s’han fet càrrec del cas, estirant de les vides del detingut i també de la víctima, per si poden aclarir el mòbil del crim.

Tiroteig Salou
Imatge de la zona del tiroteig, a Salou / Xavi Hurtado

Un enfrontament per drogues

Ara mateix, però, tot i que en una fase inicial de la investigació, tot sembla indicar que està relacionat amb un delicte de tràfic de drogues. Els fets van passar a primera hora de la nit, al voltant de les 12, i després de l’aixecament del cadàver, els Mossos van fer una inspecció ocular per recollir indicis dels fets.

Imatge de la detenció d'un dels pistolers de Salou / Cedit