Ingressa a la presó un conegut 'influencer' suec dedicat a les criptomonedes per, presumptament, haver intentat assassinar un home de 36 anys apunyalant-lo amb una navalla a Estepona (Màlaga). Aquest, tanmateix, no és el primer cas d'homicidi o intent d'homicidi amb què es relaciona el creador de contingut, a qui els investigadors defineixen com un "subjecte molt perillós".

El succés va tenir lloc el passat 16 de maig a l'aparcament d'un hotel de la localitat malaguenya, on suposadament l'investigat s'havia citat amb la víctima per saldar un deute, segons ha pogut saber Europa Press. Després de l'atac, l'investigat va fugir, deixant la seva víctima malferida i dessagnant-se. L'autoritat judicial ha decretat l'ingrés a presó de l'investigat per aquesta presumpta temptativa d'homicidi.

Un 'influencer' molt perillós

L'investigat pel presumpte intent d'homicidi és un popular 'influencer' de nacionalitat sueca que recentment s'havia traslladat a Marbella (Màlaga, Andalusia). En el seu compte d'Instagram, on acumula més de 10.000 seguidors (el seu compte anterior, on havia assolit els 84.000, va ser eliminat per la plataforma) compartia vídeos del seu dia a dia i de les seves nits, les seves rutines de gimnàs i informació sobre les criptomonedes. Malgrat aparentar una vida normal, els investigadors el defineixen com un home molt perillós. Segons han relatat les fonts policials a Europa Press, la nit de l'incident el detingut va baixar del seu cotxe amb una navalla a la mà i es va adreçar cap a la víctima, a qui va apunyalar al coll, a dos centímetres de l'artèria aorta. A continuació el va apunyalar una altra vegada, causant-li una ferida de 20 centímetres a l'avantbraç. Després, el sospitós va fugir del lloc i es va desfer de l'arma blanca llançant-la a un matoll.

80f8cf0bb7d4bba4eb6a50323292d363f27e069cw
Les cicatrius dels dos apunyalaments que va rebre la víctima pel presumpte atac d'un famós 'influencer' suec, qui, suposadament, va intentar desfer-se de l'arma blanca després de les ganivetades i va fugir deixant a la seva víctima dessagnar-se / Agència EFE

L'home, de 27 anys, té una llista d'antecedents penals tant a Espanya com al seu país natal, Suècia. Allà, de fet, va estar pres durant dos anys pel presumpte homicidi de la seva xicota, a qui van trobar morta a la banyera de la seva casa en estranyes circumstàncies. Malgrat que l''influencer' va ser condemnat a divuit anys de presó, tan sols en va complir dos, ja que no van poder acreditar-se els fets.

A més d'aquest presumpte delicte a Suècia, l'individu també va ser detingut i investigat per un altre incident molt similar ocorregut a Espanya. Fa tot just un any, les autoritats el detenien perquè va apunyalar una persona amb el casc trencat d'una ampolla durant una festa a Marbella.

El sospitós prenia importants mesures de seguretat

La investigació d'aquest succés, encara que ha estat ràpida, ha tingut serioses dificultats. Els agents de la Policia Nacional van poder recuperar l'arma blanca després d'efectuar la inspecció ocular i, després de realitzar les gestions d'investigació, van aconseguir identificar el presumpte atacant. No obstant això, segons han relatat a Europa Press, el sospitós era molt maníac de la seva privacitat i prenia serioses mesures per evitar ser localitzat; a més, no disposava de domicili conegut. Finalment, van aconseguir localitzar-lo en un hotel de la localitat de Mijas (Màlaga) i van procedir a la seva detenció.