Un noi menor d'edat es troba ingressat en estat greu després que un company d'escola li assestés dues punyalades, una d'elles a l'estómac, per presumptament intentar evitar un robatori que els agressors anaven a cometre. Els fets van tenir lloc dijous passat, 15 de setembre, a les portes de l'escola Vedruna, una escola concertada situada al districte de Carabanchel, a Madrid, just en finalitzar les classes. Ara per ara, la Policia Nacional ha detingut els tres presumptes agressors, les edats dels quals estan compreses entre els 14 i els 16 anys.

L'agressió, que va començar amb una baralla, va estar motivada per un presumpte intent de robatori

Tal com ha relatat una veïna, i mare d'un alumne de l'escola, a Espejo Público, l'agressió va estar motivada per un presumpte intent de robatori que el menor ferit va intentar impedir. A les 13:00 hores de la tarda, just quan acaben les classes, es va produir una baralla entre diversos joves menors, alguns alumnes del col·legi, que va acabar amb el tràgic apunyalament d'un noi de 15 anys i la fugida dels agressors. Al principi, tot apuntava al fet que es tractava d'una baralla entre bandes, molt freqüents als carrers madrilenys.

Hores més tard, però, els testimonis d'aquest fatal succés han relatat a diversos mitjans el que va succeir quan el grup d'agressors, que eren un total de nou joves, es va apropar a les portes de l'escola. Segons relata aquesta mare, els nois es van apropar als alumnes que en aquell moment sortien de l'escola, i van exigir un d'ells que els donés unes sabatilles, les quals resultaven ser d'alta gamma. El jove agredit es va interposar entre el grup i la víctima de l'intent de robatori, dient-los, segons la dona: "Si vols unes sabatilles, em treus les meves". Va anar llavors quan un membre del grup d'agressors va treure una arma blanca i va apunyalar dues vegades la víctima, una al braç i una altra a l'estómac, deixant-lo malferit i dessagnant-se a les portes de l'escola, mentre els altres agressors fugien del lloc. La mateixa mare explica al programa d'Antena 3 que el presumpte autor material de l'apunyalament, que ha estat detingut, és un alumne del col·legi i, per tant, company de la víctima.

La víctima, ingressada en estat greu a l'Hospital 12 d'octubre

Els que van presenciar la baralla van alertar ràpidament a la policia i als serveis d'emergències, que van acudir fins al lloc dels fets ràpidament. Allà es van trobar el jove ferit, que havia perdut molta sang i presentava un estat inestable. Els sanitaris van aconseguir estabilitzar-lo i el van traslladar fins a l'Hospital 12 d'octubre, on continua ingressat en estat greu. La Policia Nacional, d'altra banda, es troba investigant el succés, i ara per ara ha detingut tres menors implicats en el mateix, inclòs el presumpte autor de l'agressió i company de la víctima. Els altres dos menors detinguts, pel que sembla, no tenen cap relació amb el centre educatiu.