L'escola Claret de Barcelona ha decidit apartar un professor de l'ESO després de rebre una denúncia d'una exalumna, que assegura que el professor de Tecnologia havia abusat sexualment d'ella quan estava escolaritzada en aquest centre. Les adolescents del centre no s'han sorprès: moltes d'elles asseguren que aquest home de més de 60 anys tenia actituds intimidatòries amb les menors.

Els presumptes abusos sexuals van passar a finals del curs 2020-2021, segons avança El Periódico. La víctima va abandonar aquest centre concertat i religiós i es va matricular a un altre centre. Després de rebre assistència psicològica, va alertar al Departament d'Educació, que va enviar un inspector al centre.

El professor apartat feia classes de tecnologia a alumnes d'ESO del Claret

Després de la inspecció, es va decidir que X.M., professor de tecnologia d'Educació Secundària Obligatòria del Claret, quedava apartat del centre. Així doncs, aquest curs 2022-2023 ja no forma part del claustre de professors. També té completament prohibit parlar amb alumnes o exalumnes. Des de la direcció del centre, han fet un comunicat als pares per explicar que, fruit d'aquesta investigació, el professor ja no treballa per l'escola.

D'altra banda, des del Claret, han contactat amb Fiscalia per explicar el cas i veure si hi poden haver repercussions legals contra el presumpte pederasta. Tot i la decisió d'apartar-lo del centre, les alumnes ja feia temps que es queixaven de les actituds d'aquest professor, però des de direcció no els feien cas, ja que no hi havia cap denuncia formal.

Escuela Claret Barcelona / Google Maps
L'escola Claret de Barcelona ha apartat un professor de tecnologia de l'ESO per, presumptament, haver abusat sexualment d'una exalumna / Google Maps

"En aquella època teníem 12, 13 i 14 anys. Érem petites i no sabíem com reaccionar"

"Quan ens parlava, ens mirava més als pits que als ulls. No ens mirava a la cara. En aquella època teníem 12, 13 i 14 anys. Érem petites i no sabíem com reaccionar. Ja era hora que es fes alguna cosa", expliquen les exalumnes del centre a El Periódico. També han aprofitat l'ocasió per dir que el seu menyspreu cap a les alumnes era constant: feia comentaris masclistes constantment, es reia d'elles, de la roba que portaven i de la seva actitud en general.

L'escola Claret facilita un correu a les alumnes i exalumnes per facilitar la investigació

Des de l'escola Claret han demanat que es respecti la presumpció d'innocència del professor investigat i han condemnat els fets. D'altra banda, han posat a disposició de les alumnes i exalumnes el correu prevenim@claretians.cat per poder explicar qualsevol cosa o situació que pugui ajudar a la investigació del professor de Tecnologia.