Els Mossos d'Esquadra han detingut la matinada d'aquest dissabte, 13 d'agost, a un home de 56 anys després que apunyalés mortalment amb un matxet a un altre, deixant-lo ferit de gravetat i en un estat molt crític. Els fets han tingut lloc al municipi de Verges, a la comarca del Baix Empordà, cap a tres quarts de tres de la nit. El detingut i la víctima haurien discutit prèviament a l'interior d'un restaurant, i minuts després, quan ambdós ja es trobaven fora de l'establiment, ha tingut lloc la brutal agressió. Diversos testimonis que estaven al carrer en el moment dels fets han alertat la policia i, malgrat que l'agressor ha fugit, les descripcions proporcionades han permès als agents localitzar-lo al seu domicili, on l'han trobat amb la roba tacada de sang. La víctima ha hagut de ser intervinguda quirúrgicament. Desgraciadament, l'home ha acabat morint a conseqüència de la gravetat de les ferides. Els agents dels Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir les circumstàncies d'aquesta agressió, a la vegada que es mantenien a l'espera que evolucionés l'estat de salut de la víctima, per poder determinar quins delictes imputar al presumpte agressor. Amb la mort de la víctima, li imputaran un presumpte delicte d'homicidi consumat. 

L'agressor ha fugit i els Mossos l'han localitzat més d'una hora després a casa seva

Un home de 56 anys ha protagonitzat la matinada d'aquest dissabte, 13 d'agost, una escandalosa baralla en mig del carrer al municipi de Verges, al Baix Empordà, d'on és veí. L'individu, que estava a l'interior d'un restaurant, ha començat a discutir amb un client per una sèrie de problemes que han tingut. Segons ha sabut l'ACN, l'agressor estava dins el restaurant i ha adoptat una actitud violenta quan la propietària li ha dit que no li serviria més alcohol. La víctima, aleshores, ha intercedit en la discussió intentant posar pau. La baralla, però, s'ha traslladat a l'exterior de l'establiment, i ha estat aleshores quan el presumpte agressor ha atacat amb un matxet al client, apunyalant-lo al coll i deixant-lo ferit de gravetat. A continuació, el presumpte agressor ha fugit del lloc dels fets, deixant la seva víctima ensangonada i malferida al mig del carrer. Els testimonis han alertat ràpidament de la situació als serveis d'emergències, que s'han desplaçat fins al municipi de Verges per atendre la víctima i localitzar l'agressor. 

Mentre l'ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) evacuava la víctima a l'hospital Trueta, a Girona, els Mossos d'Esquadra recorrien el municipi per tal de localitzar el presumpte agressor. Pel camí, han trobat l'arma blanca amagada en un test del carrer. Finalment, han trobat a l'home, de 56 anys, a l'interior del seu domicili; l'individu encara portava la roba tacada de sang. Els agents l'han detingut a dos quarts de cinc de la nit, i estan a l'espera que l'estat de salut de la víctima s'estabilitzi per tal de determinar quins delictes imputen al presumpte agressor. 

La víctima ha mort al Trueta a conseqüència del tall al coll

La víctima, de qui no ha transcendit més informació com ara l'edat, ha estat traslladada en estat crític a l'hospital Josep Trueta, a Girona. Allà, els metges l'han intervingut quirúrgicament donada la gravetat i serietat de la ferida, que era un tall al coll. Desafortunadament, i malgrat els intents dels sanitaris per salvar-li la vida, l'home ha acabat morint hores després al mateix hospital on havia ingressat en estat crític.