Luis Lorenzo i Arantxa Palomino, la parella d'actors investigada per l'assassinat de la seva tieta política, han demanat que s'anul·li part de la investigació de la Guàrdia Civil. La sol·licitud ja ha estat enviada als jutjats i el motiu que han donat és que "s'han vulnerat els seus drets fonamentals" per un interrogatori a uns familiars de l'Arantxa. El ridícul motiu que han donat és que "hi ha enemistat" cap a la presumpta assassina.

L'escrit el van enviar el dijous de la setmana passada al Jutjat d'Instrucció número 9 d'Arganda del Rey (Madrid), que és l'encarregat del cas de l'assassinat de Maria Isabel Asunción Arias. Segons consta al text, el famós actor de La que se avecina i la seva parella volen declarar de manera voluntària. També han demanat que s'anul·li part de la investigació policial perquè, presumptament, hi ha una part de les diligències que anul·la els drets fonamentals dels presumptes assassins.

Les declaracions dels familiars de l'Arantxa Palomino 

Es tracta d'unes declaracions dels familiars de l'Arantxa Palomino que s'haurien fet sense avisar als investigats i això podria haver provocat indefensió als presumptes autors dels fets, ja que hi ha enemistat entre la presumpta assassina i els seus familiars, que son els qui han denunciat l'assassinat de la víctima.

Luis Lorenzo i Arantxa Palomino van ser detinguts a Rivas-Vaciamadrid (Madrid) fa dos mesos. Després d'una llarga investigació, la Guàrdia Civil va determinar que havien assassinat a Maria Isabel Arias, una dona de 86 anys que era la tieta política de la parella d'actors. Van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs i investigats com a presumptes autors dels fets.

Luis Lorenzo i Arantxa Palomino estan sent investigats per l'assassinat

La Guàrdia Civil continua amb la investigació oberta per saber més detalls i esclarir els fets. Segons l'informe, Luis Lorenzo i Arantxa Palomino van maltractar la víctima i la van sotmetre a tota mena de vexacions, un fet que va provocar un deteriorament del seu fràgil estat de salut. Després la van enverinar amb metalls pesants, tal com ha quedat reflectit a l'autòpsia, on es van veure quantitats elevadíssimes de cadmi i manganès. De fet, aquest segon metall pesant, el van trobar a casa de la parella d'actors, una prova que podria ser determinant per demostrar la seva presumpta autoria.

Es volien quedar amb els diners de l'herència de la seva tieta política

El mòbil del crim va ser, presumptament, que es volien quedar amb els diners de l'herència de la víctima i les seves propietats. Tot i que ells continuen defensant la seva innocència, hi ha molts indicis i proves que podrien demostrar que Luis Lorenzo i Arantxa Palomino van provocar la mort de l'anciana. Caldrà esperar que se celebri el judici per corroborar-ho i, de moment, tots dos continuen en llibertat amb càrrecs.