Luis Lorenzo, conegut pel seu paper a La que se avecina i a El Comisario, acaba de ser detingut per la Guàrdia Civil per, presumptament, haver assassinat una tieta seva que havia acollit a casa. Ell, i segons la tesi dels investigadors de la Guàrdia Civil, i la seva parella, van enverinar la dona, una tal Isabel, fins que va morir, segons ha avançat Nacho Abad a El Confidencial. 

Els fets són del juny de 2021, però fins ara la Guàrdia Civil no ha pogut aportar davant del jutge prou indicis per a poder accedir a casa de l’actor i la seva parella, a Madrid, per demostrar que mentre la dona era allà la van emmetzinar fins que va acabar morint. S’ha accedit a casa de l’actor i la seva parella per buscar el verí que van fer servir per, presumptament, matar la tieta Isabel. 

Un crim complicat d'esbrinar

El crim hauria pogut passar desapercebut, però un germà de la dona va posar en alerta a la Guàrdia Civil. La dona havia mort per causes naturals. Així ho assegurava també el certificat del metge que va confirmar la mort de la dona, l’estiu passat. Tenia demència, asseguraven els nebots, i havia mort al llit. El metge no va veure res estrany, va signar el certificat de defunció i tot va seguir el seu curs natural. Però el germà no ho va veure clar. La dona no estava malalta, i quan no estava amb la parella, quan tornava a Astúries, es trobava bé. 

El germà també va detectar que la dona havia fet recentment testament i que va deixar una casa i terres a Astúries a la dona de Luis Lorenzo, la neboda de la tieta Isabel. I també es van detectar més moviments estranys. Tot i que l’actor no tenia cap projecte en marxa ni cap feina coneguda, portava un ritme de vida molt per sobre de les seves capacitats. 

Guardia Civil EP (1)
La Guàrdia Civil ha escorcollat la casa del conegut actor / EP

Les insistències del germà José van fer activar un equip d’homicidis de la Guàrdia Civil, que van aconseguir que s’autoritzés judicialment una autòpsia a la dona. I no anava errat. Com també avança El Confidencial, els forenses van trobar al cos de la dona restes de dos metalls pesants en dosis molt elevades i que havien estat els causants de la mort de la dona. Els investigadors ho van veure clar:la mort de la pobre Isabel ja no era una mort natural. Hi havia intencions homicides o fins i tot assassines.

Pendents de la decisió del jutge

Ahir dijous, a primera hora del matí, la Guàrdia Civil va accedir a la casa de l’actor i d’Arancha, la seva parella, per escorcollar-la i intentar aconseguir algun indici que ajudi al jutge a creure la versió de la policia. Els dos han passat la nit a la comissaria i aquest matí està previst que el jutge de guàrdia d’Arganda del Rey els interrogui i decideixi si han d’ingressar a presó a l’espera del judici o no. Tot i que no tenen risc d’escapar ni de reiterar els fets, ja que la dona ja és morta, sí que, fora de la presó, podrien eliminar proves. El jutge haurà de decidir, segons les peticions dels seus advocats i també de la Fiscalia i l’acusació particular.