L'Enrique i el Roberto, els dos germans d'Antonio Anglés, el fugitiu més buscat pel triple crim de les nenes d'Alcàsser, han mort aquest estiu amb només un mes de diferència. Tot i que no se sap quin ha estat el motiu exacte de la mort, totes dues han estat per causes naturals després de passar un temps ingressats a l'hospital.

Segons avança el diari valencià Las Provincias, l'Enrique i el Roberto Anglés van morir el 15 de juliol i el 15 d'agost. La causa de la mort no és criminal: van estar ingressats a l'hospital per dues malalties de neurodegeneratives. Fa anys que es van canviar el cognom, ja que tothom els relacionava amb un dels fugitius més buscat per la Interpol.

L'Enrique va ser detingut pel triple crim de les nenes d'Alcàsser

L'Enrique, en un primer moment, va ser detingut per la seva presumpta relació amb el triple assassinat d'Alcàsser, ja que van trobar un paper del metge amb el seu nom al lloc dels fets. No obstant això, la Guàrdia Civil va determinar que no tenia res a veure amb el cas i que el paper l'havia agafat el seu germà Antonio, ja que vivien junts a la mateixa casa.

Miguel Ricart Caso Alcàsser / EFE
Miguel Ricart és un dels assassins del triple crim de les nenes d'Alcàsser / EFE

La investigació policial és molt clara: ni l'Enrique ni el Roberto tenen cap vincle amb la mort de la Míriam, la Toñi i la Desirée, que van ser brutalment assassinades el 13 de novembre de fa 30 anys. L'únic vincle que tenen amb l'Antonio és el familiar, ja que son germans, però no tenen res a veure amb el cas que va commocionar la societat espanyola de la dècada dels 90.

Antonio Anglés, un dels fugitius més buscats per la Interpol

Antonio Anglés mai ha estat ni detingut ni jutjat pel macabre crim de les nenes d'Alcàsser. Va fugir després de segrestar-les, torturar-les, assassinar-les i violar-les. El seu rastre es va perdre a Dublín (Irlanda): es va colar en un vaixell i, quan el van enxampar es va llençar a l'aigua. La Interpol té moltes sospites que encara és viu i ha demanat col·laboració ciutadana per trobar-lo com més aviat millor, ja que si en pocs anys no el localitzen, mai el podran jutjar, ja que el cas prescriurà.

Tots els assassins de les nenes d'Alcàsser estan en llibertat

La Míriam, al Toñi i la Desirée eren tres adolescents de 14 i 15 anys que van desaparèixer el 1992 mentre feien autoestop per anar a una discoteca de Picassent. Miguel Ricart i Antonio Anglés, amb l'ajuda d'una tercera persona, les van segrestar i, després de tenir-les diversos dies segrestades i agredint-les sexualment, les van matar. Van trobar els seus cadàvers el gener de l'any següent i Miguel Ricart va ser condemnat, però després de 21 anys a la presó, ja està completament en llibertat.