El Juraj és el noi de 19 anys que ha matat a trets dos homes en un atemptat homòfob a Bratislava (Eslovàquia). Aquest jove, que s'ha suïcidat després del macabre crim, era obertament negacionista i nazi i va confessar per xarxes socials els dos assassinats. Els seus seguidors li van dir que, si era cert el que deia, s'havia de fer una foto amb una sabata al cap i així ho va fer.

L'atemptat homòfob va passar el  dimarts al vespre al carrer Zámocká, al centre de Bratislava. L'assassí es diu Juraj K., té 19 anys i la hipòtesi principal és que els ha matat per motius homòfobs. Tot i que el seu objectiu era matar el president d'Eslovàquia, va canviar d'objectiu i es va dirigir a un local LGTB. Va entrar armat i va començar a disparar a tothom. Dos homes van morir fer ferides de bala i hi ha una cambrera que està ingressada a l'hospital amb un pronòstic greu.

El Juraj tenia un odi profund cap a les persones homosexuals i aquest ha estat el mòbil del crim. Després de la massacre, ho va explicar tot per xarxes socials, però els seus seguidors no s'ho acabaven de creure. Li van demanar que es fes una foto amb una sabata al cap si era cert el que deia, i així ho va fer, informen els mitjans eslovacs.

L'autor de l'atemptat homòfob d'Eslovàquia era nazi

Hores abans de l'atemptat, va publicar un manifest de 60 pàgines replet de contingut nacionalsocialista, "argumentant" la supremacia de la "raça" blanca i la "inferioritat" dels jueus, als quals culpava de totes les desgràcies globals. El Juraj era seguidor de QAnon, que és una teoria conspiranoica que explica que el món està dominat per serveis secrets i elits satàniques.

L'assassí, que s'ha suïcidat després del crim, anava a un centre educatiu per superdotats i era gimnasta. En aquests dos centres diuen que, de portes cap en fora, el Juraj semblava un adolescent normal i corrent i que mai havia mostrat públicament el seu odi cap al col·lectiu LGTB.