Els Mossos d’Esquadra han arrestat dos joves i n’han denunciat penalment tres més, tots menys un menors d’edat, la majoria de nacionalitat marroquina, per una agressió de clara intencionalitat homòfoba contra un grup de ballarins que participava, el passat mes de juliol, en un festival a Figueres, a l’Alt Empordà. No només els van insultar durant l’actuació. Més tard, els van perseguir pel carrer i els van seguir insultant per la seva condició sexual i els van atacar.

Els fets es remunten al passat 3 de juliol quan, abans de sopar, el grup de joves investigats i arrestats es van acostar a la zona on actuava el grup de ballarins i van proferir insults contra ells de marcat caràcter homofòbic durant l’actuació. Durant tot l’espectacle, que es feia al carrer, el grup de joves va seguir molestant el públic i cridant.

Ja després de sopar, durant la nit, quan els integrants de la companyia tornaven cap al seu hotel, on estaven allotjats durant el festival que es feia a Figueres, van ser assaltats pel mateix grup de persones que els havien escridassat durant l’espectacle. El grup, format per tres nois i dues noies, els van agredir i insultar.

Localitzats i detinguts

L’endemà la companyia havia de seguir la seva gira i va presentar denúncia davant de la Policia Nacional, a Alacant. Els agents del País Valencià van recollir el testimoni de les víctimes, va obrir diligències i les van traslladar als Mossos d’Esquadra, que van encarregar als agents de la Comissaria General d’Informació de la regió de Girona que investiguessin el cas.

Aquest dimecres, 3 d’agost, els Mossos van poder localitzar i detenir els joves que van participar en l’agressió. A més, en van denunciar tres més, també pels mateixos delictes contra els drets fonamentals i llibertats públiques i lesions. Dels arrestats només un d’ells és major d’edat, de 21 anys, i els altres tenen entre 16 i 18 anys. El més gran serà entregat aquest dijous al jutge que instrueix el cas i els menors d’edat seran citats per la Fiscalia de Menors, que n’haurà de decidir la seva situació personal.