Atac d’ultradreta contra un bar de Bratislava, la capital d'Eslovàquia. Un home, qui havia publicat un manifest contra els jueus i la comunitat LGBTI, ha matat a trets dos homes i n’ha fet un altre en un bar gai, en el que la policia ja tracta com un delicte d’odi. L’atacant, de 19 anys, va ser trobat mort poca estona després, en haver-se suïcidat.

Els fets, tal com recullen diversos mitjans locals, es van produir aquest dimecres, 12 d’octubre, a les set de la tarda, just davant del bar Teplaren, un dels pocs locals gai de la ciutat, a tocar del Parlament eslovac. El jove, després de publicar el manifest, es va presentar davant del bar i va obrir foc, matant dos homes, un extreballador del bar i un client, i ferint també molt greu una noia, cambrera del bar. 

Abans de l'atac, i tal com han pogut recopilar els serveis d’intel·ligència nacionals, l’agressor, Juraj K., va publicar un manifest de 65 pàgines a Twitter amb clares manifestacions racistes i incitacions a l’odi sota el provocador i clar títol "Una crida a les armes comença amb les paraules: els jueus en tenen la culpa de tot”. El jove va continuar enviant missatges per aquesta xarxa social després del crim fins que el seu compte va ser bloquejat, i llavors va començar a utilitzar la plataforma 4chan.org. Fins i tot, 30 minuts després del tiroteig al bar, va penjar un nou missatge: "No sento cap remordiment, ¿no és això còmic?".

L'arma, propietat del pare del pistoler

La policia investiga quina arma va fer servir per perpetrar l’atac i tot sembla indicar que va utilitzar una pistola propietat del seu pare, a qui els mitjans locals identifiquen com a seguidor del partit conservador "Vlast" (Pàtria), fundat per l'exministre de Justícia Stefan Harabin. En aquest país, tot i que hi ha un moviment prodrets a favor del col·lectiu homosexual, i tot i ser membre de la Unió Europea i de l’OTAN des de 2004, veta constitucionalment el matrimoni entre persones del mateix sexe.