Sis agents del cos de la Policia Local de Tossa de Mar (Selva) estan sent investigats, i se'ls ha obert un expedient disciplinari, després que un veí del municipi aportés a l'ajuntament de la localitat un vídeo en el qual es veu els agents implicats colpejant un home que, en el moment dels fets, anava borratxo. La investigació s'ha obert a instància de la mateixa Policia Local del poble, i té per objectiu determinar si l'actuació policial va ser proporcional o no, així com les responsabilitats de cada agent implicat. L'Ajuntament de Tossa de Mar ha fet públics els fets a través d'un comunicat en el qual lamenten la situació.

Els agents locals de Tossa van apallissar un home que anava begut

Els fets es remunten al passat mes de juliol, tot i que, en haver-hi una investigació oberta, no han transcendit més detalls de la presumpta agressió. Segons ha pogut saber l'ACN, a les imatges enregistrades per un veí de Tossa de Mar, es pot veure clarament com tots sis agents colpegen i agredeixen un home que anava begut en aquell moment. El veí, que va observar la suposada pallissa dels agents a l'home, va gravar-la en vídeo, el qual després ha enviat al consistori i al cos policial, motivant així la investigació dels fets. Per ara, es desconeix el context de l'agressió, que ni l'Ajuntament de Tossa ni la Policia Local han fet públics. No obstant això, i "arran de la gravetat dels fets", tal com s'exposa en el comunicat emès pel consistori, la presumpta agressió no només s'està investigant, sinó que també s'ha obert un expedient disciplinari als agents implicats. El material gràfic enregistrat pel veí ja ha estat tramès a la justícia. 

La investigació s'ha obert "a instància" de la Policia Local de Tossa de Mar

La investigació la duran a terme un instructor i un secretari assignats per la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals (Departament d'Interior de la Generalitat), però s'ha obert a instància del mateix cos policial local, que en rebre el vídeo van voler esclarir la situació. Amb la investigació i l'expedient disciplinari, tant el consistori com la Policia Local de Tossa de Mar esperen poder "determinar les possibles responsabilitats" de cada agent implicat en l'agressió, així com esclarir si l'actuació policial "va ser o no proporcional".

En el comunicat, les dues institucions municipals lamenten la situació i asseguren que confien "plenament en la tasca de la justícia", esperant que "la situació es resolgui el més aviat possible". A continuació, es pot llegir sencer:

comunicat ajuntament tossa de mar expedient discplinari
El comunicat emès per l'Ajuntament de Tossa de Mar confirma l'obertura de l'expedient disciplinari als agents locals. / Foto: Ajuntament de Tossa de Mar