Els Mossos d'Esquadra han enxampat in fraganti un home que circulava per la carretera N-260 en patinet elèctric i sota els efectes de l'alcohol. Els fets van tenir lloc el matí del passat dijous, 8 de setembre, a l'altura de la localitat de Sant Joan les Fonts (Olot). Agents de la policia catalana que efectuaven un control de drogues i alcoholèmia han vist com un individu circulava per la via interurbana amb un vehicle no permès, de manera que l'han aturat i denunciat. Posteriorment, li han practicat una prova d'alcoholèmia, el resultat de la qual ha estat positiu. El conductor temerari ha estat sancionat amb dues multes econòmiques que ascendeixen fins als 700 euros, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra de la demarcació de Girona a El Caso. 

El conductor del patinet elèctric va donar positiu a la prova d'alcoholèmia amb un resultat de 0,48 mg/l 

Els agents dels Mossos d'Esquadra estaven aturant diversos vehicles en el marc d'un control de drogues i alcohol a la carretera N-260, a les set del matí, quan van observar que un individu circulava per la via interurbana amb un patinet elèctric. En detectar-lo, van aturar-lo i van practicar-li la prova d'alcoholèmia, el resultat de la qual va ser de 0,48 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat. 

Denunciat per la via administrativa i sancionat econòmicament

El conductor del patinet elèctric va ser denunciat per la via administrativa pels agents dels Mossos d'Esquadra per dues infraccions. La primera, conduir amb un vehicle no autoritzat per una via interurbana, i l'altre, per conduir superant la taxa màxima d'alcoholèmia. L'individu haurà d'abonar 500 euros de sanció per la primera infracció, i 200 euros per la segona; en total, haurà de pagar 700 euros. La policia catalana ha confirmat els fets a través de Twitter. 

tuit mossos conductor patinet electric via interurbana olot
Els Mossos confirmen el succés a través de Twitter.

Els patinets elèctrics tenen normes de seguretat viària que s'han de complir

Els patinets elèctrics són un dels vehicles que més s'han popularitzat en els últims anys. Donat el gran volum d'usuaris que els condueixen, especialment a les ciutats, els patinets elèctrics compten amb la seva pròpia regulació per tal que la conducció sigui segura tant pels seus conductors com pels vianants, així com per a la resta dels usuaris de les vies urbanes. Per exemple, els conductors de patinets elèctrics tenen prohibit conduir amb més d'una persona sobre el vehicle, circular per vies interurbanes, com ara autovies o carreteres, utilitzar les voreres o superar els 25 quilòmetres per hora, entre altres normes.