La convivència entre veïns no sempre és perfecta. Els sorolls són, probablement, uns dels principals problemes en una comunitat, o sinó que li ho diguin a aquest veí de Fontiñas, a Santiago de Compostel·la (Galícia), que ha hagut de deixar una nota a causa de la "vetllada musical" que els seus veïns realitzen durant les matinades. Tanmateix, per a res no s'esperava la contundent resposta, que s'ha fet viral a les xarxes socials.
Queixes per cantar a les dues de la matinada
El veí, visiblement molest, escriu: "Als del 4t que ahir dijous van celebrar una vetllada musical fins a les dues de la matinada. Adele canta fenomenal. És formidable que conreeu les vostres aptituds musicals (el "pum, pum, pum" ja ho teniu controlat, però si us plau, no a aquelles hores. Alguns treballem i matinem. Tenim, a més, el dret de descansar". A totes aquestes ironies respon l'home que suposadament havia muntat la jornada musical amb una resposta també molt humorística encara que una mica pocavergonya: "Tenim bon gust els dos, però encara no està del tot controlat". L'al·ludit afirma que ho fa quan "li deixa la feina" i que té el dret a "no llegir" (referint-se a la nota).
"Viure en un pis", la raó dels sorolls
El veí, incòmode amb l'ocorregut, continua amb el seu argument del perquè no s'han de fer aquest tipus de coses a aquelles hores. "Hi ha locals en els quals podeu donar curs a les vostres inquietuds musicals, sense molestar ningú." És aleshores quan l'al·ludit respon: "Fes-me un bizum i llest".
Finalment, aquest petit enfrontament mitjançant escrits acaba demanant que es respecti els altres veïns del bloc, al que l'home que rep aquestes queixes sentencia. "Parla per tu, és el que té viure en un pis. Avui jo demà tu. PD: Em queden dues classes més". Amb aquesta resposta acaba la conversa, que ha generat un intens debat a les xarxes socials.
Crítiques a la resposta de l'home
Alguns dels comentaris són: "Això em va passar a mi. Música, rialles i veus a tota llet fins a les tres de la matinada (jo m'aixeco a dos quarts de sis). Quan vaig sortir a això de dos quarts de set, un escuradents encaixant el botó del porter", diu un tuitaire. I els comentaris segueixen: "Jo directament truco la primera vegada a la policia perquè en aquestes situacions el raonament no sol funcionar. És més efectiu que es vingui la policia a explicar-ho" o "Jo aviso una vegada. A la segona alerto a la policia i torno a fer-ho cada vegada que facin soroll. I si s'ajunten unes quantes demanden civil al jutjat".
Una situació realment incòmoda, però que segurament plasma el dia a dia de moltes comunitats de veïns.