Un dia després que es viralitzés a les xarxes socials l'horrible situació d'assetjament escolar o 'bullying' que patia un nen d'11 anys el dia del seu aniversari per part dels seus companys, el menor afectat, l'Izan, s'ha dirigit als milers de persones que, commocionades pel cruel vídeo, van felicitar-li l'aniversari en una commovedora campanya contra l'assetjament escolar. El nen ha agraït tot el suport rebut en les últimes hores, assegurant que les persones que l'han felicitat li han "pujat els ànims i la felicitat". 

Els fets van ocórrer el passat dimecres, 31 d'agost, just el dia en què l'Izan, alumne de l'escola Es Puig de Lloseta (Mallorca), complia onze anys. Tal com va relatar el germà gran del menor, que és qui va fer públics els horribles fets després de veure el seu germà petit trist i moix pel succeït, el nen havia comprat un pastís d'aniversari per tal de celebrar el dia amb els seus companys de classe. Tanmateix, en el moment de bufar les espelmes, a l'hora de l'esbarjo de l'escola d'estiu, els seus companys de classe van començar a cantar-li "aniversari feliç" substituint la lletra per paraules com "gordo, foca, gordo de merda"Per si això no fos prou cruel, els nens també van gravar en vídeo la humiliació a què sotmetien al petit Izan. És aquest vídeo, precisament, el que s'ha fet viral i ha commocionat els usuaris de les xarxes socials, que ràpidament han volgut que l'Izan recordés el seu aniversari com un dia especial

L'Izan ha agraït els milers de mostres de suport rebudes en el seu aniversari després del cruel episodi de 'bullying'

Ha transcorregut un dia des que el cruel vídeo va sortir a la llum, i que ha rebut com a resposta una onada d'escalf i suport al menor víctima d'assetjament escolar. Ara, l'Izan ha volgut dirigir-se als milers de persones, anònimes i famoses, que li han felicitat l'aniversari, a la vegada que també ha volgut transmetre un missatge a tots els altres nens i nenes que, malauradament, viuen la mateixa situació diàriament.

En el vídeo, gravat pel germà gran del nen i difós a través del mitjà digital Es.DecirDiario, l'Izan diu el següent: "Moltes gràcies a tots els que m'heu enviat els vídeos de felicitació del meu aniversari i per tot el suport que he rebut després del que em va passar. M'heu pujat molt la moral i la felicitat. Us volia dir que moltes gràcies per tot el que heu fet", diu tímidament però mirant a càmera en tot moment. El seu germà li demana que enviï un missatge a tots els nens i nenes que estan en la mateixa situació que ell, qüestió a la qual l'Izan respon així: "Hauria de dir tantes coses... però passeu sempre d'això, i si us ho continuen repetint, passeu i ja prendreu mesures". El vídeo finalitza amb l'Izan enviant "un petó molt gran a tots". 

Un vídeo de 44 minuts on es recullen totes les felicitacions enviades a l'Izan

El germà gran de l'Izan va enviar el vídeo al mitjà digital Es.DecirDiario donat el gran impacte que aquest té a les xarxes socials, que són la seva principal plataforma, i d'aquesta manera es va donar visibilitat a la terrible situació d'assetjament escolar que el nen pateix des de fa quatre anys. La responsable del mitjà, amb el germà del menor afectat, van iniciar una campanya en contra de l'assetjament escolar, que ha conclòs amb un vídeo de 44 minuts de duració en el qual es recullen totes les felicitacions que l'Izan ha rebut, per part de nens petits, persones adultes i fins i tot celebritats

L'escola estudia emprendre mesures legals per "difamació"

Contràriament al que s'esperava, l'escola de la qual és alumne tant el menor afectat com els presumptes assetjadors, ha comunicat que està estudiant emprendre mesures legals per difamació contra el germà de l'Izan. El director de l'escola defensa que, tot i que els fets van ocórrer a les instal·lacions escolars, aquesta estava tancada per vacances i l'activitat es corresponia a "l'escola d'estiu". No obstant això, són moltes les persones que han criticat l'actitud del director, el qual ha dit que és "impensable" que uns fets com aquests succeeixin en una escola, segons ha sabut Crónica Balear, malgrat que el nen porta, presumptament, quatre anys vivint assetjament escolar. El mateix mitjà també afirma que el regidor d'Educació del municipi de Lloseta s'ha posat en contacte amb l'empresa encarregada del casal d'estiu, així com amb els pares del menor afectat i els pares dels assetjadors.