La Policia Nacional de València ha detingut un jove de 30 anys per, presumptament, intentar matar a punyalades un menor d'edat per robar-li el mòbil. Han sortit a la llum els detalls del modus operandi d'aquest lladre, que sempre ataca els nens i adolescents, que son les preses més fàcils. De fet, la mateixa nit que va intentar matar la víctima, havia comès tres robatoris més en temps rècord: un per hora.

Els fets van passar la matinada del 7 de setembre a l'avinguda Pío XII de la capital del País Valencià. Emergències 112 va rebre l'alerta a la 1:30: els avisaven d'un robatori molt violent al mig del carrer. La víctima estava passejant amb un amic quan, de cop i volta, el presumpte autor dels fets, es va apropar a ells i, sense dirigir-li la paraula, el va intentar matar clavant-li cinc punyalades per robar-li el mòbil.

Tres robatoris en tres hores amb el mateix modus operandi a València

Afortunadament, l'altre menor d'edat va aconseguir agafar una pedra i llençar-li al lladre. Això li va provocar una ferida al cap i va haver de ser traslladat a l'hospital Clínic de València per ferides lleus. Li van donar l'alta al cap de poca estona.

Minuts després de sortir de l'hospital, a les 3:00, va intentar robar un altre menor d'edat i, al cap de poca estona, el van detenir. Segons la investigació policial, a part d'aquests dos robatoris, van poder comprovar que, mitja hora abans d'intentar matar a punyalades el menor, havia comès un altre robatori amb el mateix modus operandi cap a altres dos menors.

Detingut per homicidi en grau de temptativa i robatori amb violència i intimidació

El jove de 30 anys, del qual no ha transcendit la seva identitat, va ser detingut per diversos delictes: un homicidi en grau de temptativa per intentar matar la víctima a la qual li va clavar les cinc punyalades, i robatoris amb violència i intimidació. De moment, continua arrestat i a l'espera de passar a disposició judicial per decidir si el deixen en llibertat amb càrrecs o si entra a la presó de manera provisional amb fiança o sense. 

El jove de 30 anys havia intentat tres robatoris en tres hores

En el moment de l'arrest, van veure que tenia dues navalles, una de sis centímetres i una altra de 12 centímetres. També tenia una bicicleta que, presumptament, feia servir per marxar a tota velocitat després de cometre els robatoris. Segons la investigació de la Policia Nacional, el presumpte autor dels fets seleccionava les víctimes menors d'edat per robar-los el mòbil i la nit dels fets havia intentat tres robatoris en tres hores.