L’home de 36 anys que la setmana passada va assassinar la seva parella, l’Anna, en un pis de Campdevànol, ha tornat a l’escenari del crim. Ho ha fet traslladat des de la presó, on va ingressar el cap de setmana, i enmig d’un gran dispositiu dels Mossos d’Esquadra per evitar ser agredit pels veïns del municipi, que ja ho van intentar quan va sortir del jutjat de guàrdia de Ripoll. A la presó de Figueres sí que li van arribar a la cara i va ser agredit al pati de la presó.

Aquest dimecres, agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de Girona, que són els encarregats d’investigar el cas, van acompanyar el detingut al pis per ampliar l’escorcoll, buscant l’arma del crim i també restes de l’assassinat, que puguin ajudar a aclarir exactament què va passar.

Una mort lenta i dolorosa

Totes les proves forenses i investigacions concloses fins ara demostren que va ser un assassinat molt escandalós. El cos de la noia tenia més de 60 ferides, entre les quals contusions, incisions, cremades i diverses dents trencades. A més, els forenses van trobar diverses marques de pressió al seu coll, sense que arribessin a asfixiar-la. L'autòpsia també va confirmar que l'homicida la va agredir sexualment, fent-li talls a l'interior de la vagina. L’Anna va patir una mort lenta i dolorosa.

Els agents que porten el cas han trobat, durant l’escorcoll, llençols mullats i recentment rentats amb grans taques del que sembla sang. Els especialistes de la policia científica, amb l’ús de reactius químics per revelar restes de sang, n’han trobat al lavabo i en altres punts i habitacions del pis on va ser trobada la noia. No consta, ara mateix, que els Mossos trobessin l’arma que Alberto P., va servir per, presumptament matar a ganivetades a la seva parella.

Llençols rentats

Amb l’home a presó, tothom al poble sospita que qui ha rentat els llençols per eliminar la sang ha estat la mare del detingut. La dona vivia al mateix pis on residia la parella i els veïns del poble estan convençuts que la dona ha col·laborat en amagar el crim. De moment, però, la dona no està ni imputada ni detinguda tot i les sospites d’haver no fet res quan va haver de veure tot el que succeïa o fins i tot ajudar el seu fill.