Llei del talió a la presó de Figueres. L’home de 36 anys i nacionalitat espanyola, Albert P., acusat d’assassinar la seva parella, l’Anna, de 21 anys a Campdevànol, ha estat apallissat a la presó després d’ingressar. L’home ha hagut de ser traslladat a un mòdul d’aïllament per evitar ser agredit de nou, segons detalla ElPunt-Avui. L’home va ingressar aquest cap de setmana després de ser arrestat pels Mossos d’Esquadra per la seva presumpta relació amb l’assassinat, tortura i agressió sexual contra la jove noia d’aquest municipi del Ripollès. La policia va trobar la jove morta amb ferides per tot el cos, en una escena molt sàdica.

Després de passar a disposició del jutge de guàrdia, es va decretar la seva presó comunicada i sense fiança. Està acusat assassinat amb traïdoria i acarnissament, agressió sexual i maltractament habitual a la seva parella. No hi havia denúncies prèvies en aquesta relació, però l’home tenia antecedents per violència de gènere i ja era conegut a la comarca.

A crits fora, a cops a la presó

El dia que va ser entregat al jutge, al Ripoll, un grup de veïns es van concentrar a la porta per cridar-lo i insultar-lo. En arribar a la presó, la notícia de qui era i de què, presumptament, havia fet, va córrer com la pólvora. Tot i que no se n’han conegut gaires detalls, el mitjà citat explica que Alberto P. estava al pati de la presó de Figueres quan va ser agredit. Com a mínim dues persones van participar en l’agressió, tot i que no va quedar ferit de gravetat. Per evitar noves agressions, el centre l’ha ingressat en una cel·la d’aïllament. No es pateix per la vida de l’assassí de Campdevànol. S'ha obert una investigació per aclarir els fets i castigar l'agressor.

Consternació pel sàdic crim de Campdevànol

La causa està oberta pels delictes d'assassinat amb traïdoria i acarnissament, agressió sexual amb introducció vaginal violenta d'objecte tallant i maltractament habitual parella. Aquests delictes porten associades la pena de presó permanent revisable. El crim va consternar la població que va mostrar el seu rebuig contra aquest crim masclista fent cinc minuts de silenci a la localitat. L'Ajuntament de Campdevànol també va decretar tres dies de dol oficial. A Ripoll, població d'on era la víctima i on havia viscut fins abans d'anar a viure amb l'agressor, també es va fer un minut de silenci i es va decretar un dia de dol en record a la víctima i per condemnar el feminicidi.