L'Europol ha demanat col·laboració ciutadana per trobar els fugitius més buscats. Ha difós unes fotos de 50 delinqüents, que son líders en el crim organitzat i que podrien estar amagats a Catalunya. Les persones que apareixen a les imatges estan en crida i cerca per delictes molt greus: assassinats, narcotràfic, tràfic d'éssers humans i blanquejadors de diners.

La Xarxa Europea d'Equips de Cerca Activa de Fugitius (ENFAST) han llençat la campanya demanant ajuda a tots els ciutadans d'Europa sota el lema "Podries posar fi: ajuda a trobar els fugitius més perillosos de la Unió Europea". Entre la cinquantena de fugitius, cinc d'ells estan en crida i cerca a Espanya i tres d'ells estan catalogats com a molt perillosos.

Vassil Nikolov Baklarov

Vassil Nikolov Baklarov té 55 anys i se'l busca per assassinar dos empresaris de València i un home del Camerun en una macrotrama de robatoris de vehicles. Les víctimes el van intentar enganyar en una estafa i va ser llavors quan va decidir matar-los a trets a Alcalá de Henares (Madrid). Després del triple crim va fugir i s'ha convertit en un dels més buscats per l'Europol.

Nikolay Shterev Kurkuchev

D'altra banda, Nikolay Shterev Kurkuchev té 54 anys i és el líder d'una de les organitzacions de narcotràfic més importants en l'àmbit internacional. Va aconseguir transportar ni més ni menys que 740 quilos de cocaïna que amagava en uns contenidors. És natural de Bulgària i entrava la droga per Espanya, on posteriorment es distribuïa arreu d'Europa.

Haj Sadek El Menbri 

Haj Sadek El Menbri té 38 anys i, igual que el Nikolay, està en crida i cerca per liderar una organització criminal dedicada al narcotràfic i al blanqueig de capitals. Tenia el negoci muntat a la zona del Camp de Gibraltar, que és la porta d'entrada de la droga a Espanya. Aquest fugitiu podria anar armat i té una gran xarxa de col·laboradors que l'estan ajudant a amagar-se.

L'Europol ha volgut remarcar la importància de la col·laboració ciutadana per localitzar aquests fugitius. Qualsevol persona que en tingui alguna pista, que contacti immediatament amb les autoritats, ja que son persones molt perilloses.