L'Óscar és el principal sospitós de la mort violenta de l'Esther López de Traspinedo (Valladolid) i ha sortit a la llum una nova prova clau que podria fer que entrés a la presó de manera provisional: es tracta d'uns missatges amb molta càrrega incriminatòria que li va enviar a la seva germana el dia que va esborrar les dades de navegació del cotxe.

L'1 de febrer, tres dies abans que trobessin el cadàver de la jove de Traspiendo, el principal sospitós del cas va esborrar les dades de navegació del seu cotxe, tal com es mostra als informes pericials, on s'explica detalladament el pas a pas que va fer el sospitós per eliminar l'historial de la centraleta del vehicle, uns fets que ell ha negat en tot moment, però l'evidència remarca tot el contrari.

Els missatges de veu de l'Óscar Sanz

Cuatro al día ha tingut accés als missatges de veu que l'Óscar Sanz va enviar a la seva germana el mateix dia que va esborrar les dades de navegació.  El sospitós li pregunta a la seva germana si es poden eliminar les dades de quan s'ha desconnectat l'alarma de l'agència de viatges. Ella li respon que si i, automàticament, li demana que esborri les dades de l'1 de febrer.

"A quina hora s'ha connectat l'alarma, a les 13:00, quan he marxat?", pregunta a la dona. Llavors ella li contesta que, per saber-ho, ha de demanar l'informe que indica a quina hora s'ha connectat i desconnectat, però no qui ho fa. "Només necessito saber l'hora", remarca el sospitós. Segons explica Cuatro al día, aquesta conversa podria ser una prova clau per tal que la jutgessa dictamini la seva entrada a presó de manera provisional, tot i que de moment, continua en llibertat sense càrrecs.

La Guàrdia Civil pensa que l'autor de la mort de Traspinedo és l'Óscar

Aquests missatges clau, tenint en compte el dia que van ser enviats, podrien ser una prova clau per demostrar la seva presumpta autoria. A ulls de la Guàrdia Civil, hi ha una gran quantitat d'indicis incriminatoris, però ell continua defensant la seva innocència, tot i que la seva versió dels fets està plena de mentides, contradiccions i dades que no quadren.