Novetats de la mort i desaparició de l'Esther López de Traspinedo (Valladolid): el mòbil de la víctima va estar a casa de l'Óscar minuts després que se li perdés el rastre, un nou indici més que podria desmuntar la seva fràgil coartada. Això, sumat al nou informe pericial que demostra que es van esborrar dades del seu cotxe en dues noves ocasions, podrien ser dos motius determinants per la seva detenció, uns fets que haurà de decidir la jutgessa en els dies vinents.

Óscar Sanz assegura que el 13 de gener, el dia que va desaparèixer la jove de Traspinedo, va anar a dormir a les 3:00. No obstant això, la Unitat Central Operativa de l'Institut Armat ha demostrat que, una vegada més, el sospitós està mentint. En aquest cas, han esbrinat la nova mentida gràcies a la geolocalització del mòbil d'Esther López de la Rosa: el telèfon de la víctima va estar a casa el sospitós a l'hora que, suposadament, ja no estaven junts.

Un mapa que desmunta la coartada de l'Óscar Sanz

Els investigadors han entregat un mapa a la jutgessa on es pot veure gràficament que és evident que el mòbil de l'Esther va estar en tres ocasions diferents a casa del sospitós en una hora que, segons assegura l'Óscar, ja no estaven junts. Per si no fos poc, el mòbil de la víctima i del sospitós, es van posar en mode avió amb pocs minuts de diferència, fet que podria fer pensar que l'home hauria manipulat el telèfon de la víctima mentre ella estava ferida o morta.

A tot això, cal sumar-li el nou informe pericial que demostra que, dies abans que trobessin el cos de l'Esther López de Traspinedo, Óscar Sanz va esborrar dades del navegador del seu cotxe i, dos mesos més tard, ho va tornar a fer. No ho va fer sol: és una operació molt complicada que requereix l'ajuda d'una persona especialitzada.

La jutgessa decidirà si s'ha de detenir el sospitós del cas Esther López de Traspinedo

Així doncs, en els propers dies, la jutgessa instructora haurà de decidir si, amb les noves proves, hi ha motius suficients per detenir l'Óscar com a presumpte autor de la mort violenta de l'Esther López de Traspinedo. No obstant això, la família de la víctima té poques esperances en què això passi, ja que, tot i les evidències i les proves presentades, mai ha estat detingut. De fet, ni tan sols està imputat com a presumpte autor dels fets.