La jutgessa del cas Esther López de Traspinedo (Valladolid) ha demanat dues noves proves per saber si l'Óscar Sanz és el responsable de la desaparició i mort violenta de la jove de 35 anys. D'una banda, ha demanat a una empresa de netejada de vehicles que comprovi si el sospitós el va netejar després del crim, uns fets que ell nega, tot i que el posicionament del seu telèfon i les càmeres de seguretat contradiuen la seva fràgil coartada. D'altra banda, ha arribat la resposta a l'informe que demanava al pèrit, que confirma el que la Guàrdia Civil ja sabia: l'home ha manipulat intencionadament l'ordinador del seu cotxe.

Tal com s'explica al llarg de les 22 pàgines del nou informe del pèrit, el Volkswagen T-Roc va ser manipulat després de la mort violenta de l'Esther López de Traspinedo. L'Óscar va esborrar l'historial d'avaries del seu cotxe i va intentar crear una nova contrasenya, però no ho va aconseguir. Aquesta esborrada es va fer en diversos dies i la va fer amb l'ajuda d'un professional, ja que un conductor estàndard no té els coneixements per fer-ho.

Mort violenta de l'Esther López de Traspinedo

Tenint en compte aquest nou informe clau, la jutgessa instructora ha demanat una nova prova. Ha sol·licitat a una empresa de neteja de vehicles que li faciliti informació per saber si l'Óscar va netejar el cotxe després de la mort violenta de l'Esther López de Traspinedo. El posicionament del seu mòbil el posiciona hores després del crim en una zona de netejada de vehicles. A les càmeres de seguretat es veu un cotxe del mateix model que el del sospitós entrant al túnel del rentat, però les imatges estan borroses i no es pot veure bé la matrícula.

Molts indicis incriminatoris contra l'Óscar Sanz

Ell nega en tot moment que hagi netejat el vehicle, encara que tot apunta al contrari. Si l'empresa ho confirma, serà una nova prova clau per demostrar el que ja se sap: que està mentint i que hi ha moltíssimes contradiccions que no ha estat capaç de justificar. Ell continua defensant la seva innocència, però a ulls de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil, hi ha una gran quantitat d'indicis incriminatoris que podrien demostrar la seva presumpta autoria.