La Guàrdia Civil investiga el robatori de 8.000 euros en un caixer de BBVA a Madrid i intenten relacionar-ho amb assalts amb el mateix modus operandi que fa poques setmanes es van registrar a Barcelona. Els fets van passar aquest dilluns, de matinada, al voltant de dos quarts de sis, quan un grup d’encaputxats, a bord de dos cotxes de la marca BMW, robats feia poca estona, van fer saltar pels aires un caixer situat al carrer Camilo José Cela a las Rozas, a Madrid. Segons la investigació policial, que ha pogut visionar les imatges de les càmeres de seguretat, com a mínim tres persones van baixar dels dos cotxes, van manipular el caixer, fins que el van fer explotar, i es van emportar els diners en bosses. 

Tot i que oficialment l’entitat no ha volgut donar detalls del botí que es van emportar els lladres, fonts de la policia asseguren que es van endur la meitat dels diners que hi havia al caixer, més o menys, uns 8.000 euros. Quan van tenir els diners carregats, van escapar amb els dos cotxes, a gran velocitat.

Relacionar l’atac amb dos robatoris a Barcelona

La investigació està esperant saber exactament quin tipus d’explosiu van fer servir els lladres per fer saltar pels aires el caixer. Especialistes TEDAX de la Guàrdia Civil estan fent un informe pericial del lloc dels fets per poder aclarir quin va ser el mètode que van fer servir per accedir a la caixa forta. Aquesta investigació servirà també per aclarir si els lladres, que encara no han pogut ser identificats, són els mateixos que, amb el mateix procediment, van atacar com a mínim dos caixers a Barcelona, a la capital i a Sant Boi

Explosió Caixer Automàtic / Mossos d'Esquadra - Carlos Baglietto
Imatge d'una de les explosions d'un caixer, a Barcelona, en una fotografia d'arxiu / Carlos Baglietto

Va ser el passat 10 de setembre, quan els lladres, que els Mossos investiguen, però encara no han estat detinguts, van fer saltar pels aires un caixer a la ronda de Sant Ramon, a Sant Boi, i després, poca estona més tard, van fer el mateix al carrer de Balmes, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, a Barcelona. El vehicle que van fer servir per escapar va ser trobat al cap de poques hores a Sant Cugat, completament calcinat, per intentar esborrar pistes. La policia té registrats fins a cinc assalts semblants, a més del de las Rozas; també a Màlaga, València i els dos de Catalunya.