L'Inés és la germana de l'Esther López de Traspinedo (Valladolid). Ha explicat amb tota mena de detalls el seu punt de vista com a familiar de la víctima i com l'Óscar, el principal sospitós de la mort violenta de la jove de 35 anys, la va informar que havia passat. Està convençuda que aquest home està amagant informació i espera que s'esclareixi el cas com més aviat millor, ja que encara no hi ha cap culpable.

Tal com explica ella mateixa a Equipo de Investigación, coneix perfectament l'Óscar, ja que va estar sortint amb una amiga seva. L'home és de Valladolid i treballa en una agència immobiliària. Els seus pares tenen un xalet a Traspinedo i, per aquest mateix motiu, visita habitualment el municipi, on va crear un gran vincle d'amistat amb l'Inés López, la germana de la víctima fins al punt que ha arribat a passar setmanes senceres a casa seva.

"Havia discutit amb la meva germana perquè la meva ella volia sortir de festa"

El 13 de gener, hores després de la misteriosa desaparició d'Esther López de la Rosa, l'Óscar va escriure un missatge a l'Inés per preguntar-li com anava el seu embaràs i, de cop i volta, li va preguntar si sabia on estava la jove de 35 anys. "Em va dir que havia discutit amb la meva germana perquè la meva ella volia sortir de festa, quan ningú dels quals havia estat amb ells diuen que ella volia sortir de festa", assegura la germana de la víctima, que està convençuda que Óscar Sanz no està sent sincer.

Mort violenta de l'Esther López de Traspinedo

La versió que sosté el sospitós és que l'Esther López de Traspinedo li va demanar de sortir del cotxe de matinada i que, a partir de llavors, se li va perdre completament el rastre fins que, tres setmanes més tard, van trobar el seu cadàver amb signes evidents d'haver patit una mort violenta. Segons la hipòtesi principal de la Guàrdia Civil, la van atropellar en un altre lloc i van deixar el seu cos a la cuneta de la carretera per fingir que havia estat víctima d'un accident de trànsit. 

L'Óscar Sanz continua en llibertat sense càrrecs

La persona que la va matar la va deixar agonitzant durant hores i, si hagués rebut assistència mèdica, encara estaria viva. La Unitat Central Operativa de l'Institut Armat està investigant el cas, que està sent un dels més complicats als quals s'han enfrontat. Cada vegada està més clar que el presumpte autor dels fets és l'Óscar, però cal esperar a saber els resultats d'unes proves tèxtils i altres de la centraleta del seu cotxe per poder corroborar-ho. Fins que això no passi, l'home, que defensa fermament la seva innocència, continuarà en llibertat sense càrrecs.