Detenen una dona de 40 anys en crida i cerca a Rússia. La buscaven per assassinar una compatriota a qui va arrossegar fins a un barranc, la va ruixar amb benzina i li va calar foc. Feia més de set anys que li seguien la pista i van descobrir que estava amagada a Espanya. Després d'una llarga investigació, l'han trobat en un pis a Alacant. 

El macabre crim va passar l'any 2015 en un petit municipi a prop de Moscou. Per causes que encara s'estan investigant, la detinguda va tenir un conflicte amb una dona mentre estaven a l'interior d'un cotxe, mentre ella conduïa. La conversa es va anar escalfant fins al punt que la va començar a agredir. Li va donar un fort cop al cap, la va arrossegar fins a un barranc i, un cop allà, la va ruixar amb benzina i li va calar foc, provocant-li una mort molt lenta i dolorosa.

Condemna de 15 anys de presó per assassinat

Per aquests motius, li demanaven una condemna de 15 anys de presó per assassinat. No obstant això, el judici no es va arribar a celebrar mai i va fugir. Les autoritats russes la van buscar per tot arreu, però no la trobaven enlloc, semblava que se l'havia empassat la terra. Set anys després del crim, la Interpol ha avisat a la Policia Nacional, ja que tenien moltes sospites que estava amagada a Alacant.

La policia de l'estat espanyol va corroborar aquesta teoria: portava una doble vida i estava amagada en un pis situat al carrer Garbinet d'Alacant. Van activar un dispositiu de vigilància per assegurar-se al 100% que era ella i de totes les mesures que utilitzava per passar desapercebuda fins que, aquesta setmana, l'han detingut com a presumpta autora d'un delicte d'assassinat.

De moment, no ha transcendit la identitat de la víctima ni la de la fugitiva, que està a l'espera de ser extradida a Rússia, on la jutjaran per aquest macabre assassinat, que va causar gran commoció en el 2015 a Rússia.