Espectacular persecució per l’A-2 d’un home que va intentar fugir de la policia aquest dimarts a primera hora de la tarda. Tot i que hagués pogut acabar en tragèdia, provocant un greu accident, finalment va poder ser detingut per una patrulla de Trànsit dels Mossos per un delicte contra la seguretat viària per circular temeràriament. L’incident va arrencar aquest dimarts a un quart de quatre de la tarda quan una patrulla que realitzava patrullatge preventiu per l’autovia A-2, al terme municipal de Bell-lloc d’Urgell (Pla d'Urgell), va detectar una furgoneta que circulava temeràriament i posava en risc la resta dels usuaris de la via.

Van iniciar un seguiment del vehicle fins que van comprovar que la furgoneta es comportava de manera molt erràtica fent canvis de carril sobtats, amb perill d’accident amb els altres cotxes que estaven circulant per la via. La patrulla de paisà dels Mossos va intentar aturar-la, fent-li senyals, lluminoses i acústiques, però el conductor va fer cas omís a les indicacions policials i va continuar circulant fins que gairebé causa un greu accident de trànsit amb un equip de manteniment de carreteres.

 

Tot i que la zona estava perfectament senyalitzada el conductor va col·lidir lleument, per la part posterior dreta, amb una de les furgonetes que treballava a la zona. A l’interior d’aquest vehicle hi havia un operari que va resultar ferit lleu per una fuetada cervical, segons han detallat els Mossos d’Esquadra. La furgoneta, però, va seguir la seva fugida sense fer cas a la policia, sortint de la carretera en algun moment, i seguint la ruta per la cuneta, tornant després a l’autovia i voler seguir la marxa, tal com es veu al vídeo de la persecució. Quan va tornar a incorporar-se, els agents dels Mossos van poder-lo bloquejar, aturar i treure del vehicle, aconseguint detenir-lo.

També el buscava un jutjat de Madrid

Quan el van identificar van veure que l’home -de qui els Mossos no n'han volgut dir la nacionalitat- tenia una ordre de detenció per part d’un jutjat de Madrid. Les proves que se li van practicar, a més, van posar en relleu que l’home estava sota els efectes de les drogues. Va quedar detingut per un presumpte delicte contra la seguretat viària per circular temeràriament. Ha passat la nit a la comissaria de Lleida i està previst que sigui entregat al jutge de guàrdia durant les hores que venen.

El mateix jutjat de Lleida també ha rebut els dos detinguts que van intentar posar gasolina sense pagar al Pont de Suert canviant les plaques de matrícula del cotxe per evitar ser enxampats.