Els Mossos d'Esquadra detenen una fugitiva de 34 anys que feia més de dos anys que s'havia escapat de la presó de Wad-Ras de Barcelona. L'han enxampat a Sabadell (Vallès Occidental) i ha estat una operació molt complicada, ja que s'havia fet moltes operacions estètiques per evitar ser reconeguda i portava documentació falsa, que l'anava canviant constantment.

La dona feia des de l'agost del 2012 que estava a la presó per condemnes de furts, estafes, falsificació de documents públics oficials i mercantils i usurpació d'estat civil i aquest mes d'agost, ja havia de sortir en llibertat. La jove de 34 anys estava complint condemna en règim obert i el 22 d'abril del 2020 havia de reingressar a la presó, però no ho va fer.

La fugitiva detinguda a Sabadell té molts antecedents per estafes

A partir de llavors, el Grup de Recerca activa de Fugitius de la Unitat d'Entorn Penitenciari dels Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació per localitzar-la. Va ser una investigació molt complicada, ja que la fugitiva, amb molts antecedents per estafes amb targetes bancàries, tenia una gran habilitat per obtenir documentació falsa i passar desapercebuda. 

S'havia fet cirurgies estètiques per evitar ser identificada

Per si no fos poc, també s'havia fet moltes cirurgies estètiques per evitar ser reconeguda i identificada. Tot i els seus esforços, van aconseguir saber que vivia en un domicili de Sabadell (Vallès Occidental) i es va organitzar un dispositiu de vigilància fins que, el dilluns, la van detenir.

En el moment de la detenció van descobrir una nova estafa

En el moment de la detenció van poder comprovar que portava els documents personals i les targetes d'una altra dona, que ho havia denunciat la setmana anterior. Per aquest motiu, torna a ser investigada per un nou delicte d'estafa i falsificació de documents públics.

Mossos Investiguen Matrimoni Forçat Forços Catalunya
Detenen una fugitiva de 34 anys a Sabadell (Vallès Occidental). Feia dos anys que s'havia escapat de la presó de Wad-Ras de Barcelona: s'havia fet un canvi de look per evitar ser reconeguda

Investiguen si va cometre més delictes amb el canvi de look

La Policia catalana pensa que la jove de 34 anys podria estar relacionada amb altres delictes que hagi pogut fer amb el seu nou canvi de look. Actualment, ja torna a estar tancada a la presó complint la condemna, ja que ha de complir amb els dos anys que ha estat escapolida. També té altres judicis pendents per delictes similars i, per tant, el temps d'internament podria ser més elevat.