Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta matinada un home, un avi de la residència Los Olivos de Barcelona, al carrer de M0ntserrat de Casanovas, al districte d’Horta-Guinardó, per haver-ne matat a cops un altre, a la mateixa residència. Al voltant de la mitjanit el gerent del centre ha trucat al 112 alertant de l’incident, explicant que un dels avis, de 89 anys, havia atacat amb un pot d’escuma d’afaitar un altre resident, de 78, ferint-lo de gravetat. L'avís s'ha rebut al voltant de dos quarts d'una, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra.

Una de les infermeres del centre ha alertat que la víctima, finalment, havia mort a causa de les ferides provocades pels cops. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) també ha confirmat la mort de l’home.

Investigació oberta

Els Mossos d’Esquadra han detingut l’agressor i l'Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona s’ha fet càrrec de la investigació per aclarir els fets. Es desconeix, ara mateix, què pot haver motivat l'enfrontament entre els dos avis i si era el primer cop que hi havia problema entre els dos residents. Fonts de la investigació han explicat a ElCaso.cat que el pacient que ha agredit mortalment al seu company pateix Alzheimer.

L'assassí està en llibertat provisional i sense mesures cautelars

El presumpte autor dels fets ha passat a disposició judicial del jutjat d'instrucció número 8 de Barcelona. No obstant això, no ha pogut declarar a causa del seu estat de salut. La jutgessa ha acordat la seva llibertat provisional sense mesures cautelars fins que se celebri el judici del cas, que està sent investigat com un homicidi.

Vuitè crim en pocs dies a Catalunya

Aquest crim, el vuitè en pocs dies, ja està resolt. Caldrà aclarir els detalls dels fets i quina motivació hi pot haver darrere, però és blanc. Un mort i un detingut, i en el marc d'una baralla en una residència d'avis. En canvi, els Mossos d'Esquadra encara no han pogut resoldre dos dels set crims que s'havien produït abans i que, durant set dies, van posar en alerta tot Catalunya. L'home marroquí que en va apunyalar un altre a l'Hospitalet de Llobregat per robar-li un patinet, encara no ha estat detingut. Tampoc la persona que va apunyalar mortalment un jove en una baralla durant les festes de la Mercè, a Barcelona.

D'aquella macabra seqüència sí que s'han pogut resoldre els crims de Tortosa -falta per detenir un dels pistolers del bingo-, de Reus -on una cuidadora va matar una dona gran-, de la Mina de Sant Adrià de Besòs -un home va obrir foc contra el membre d'una altra família, matant-lo-, d'Empuriabrava -un home va executar una dona a casa seva- i de Campdevànol -un home va torturar i matar la seva parella, una noia de 21 anys.