Laura, la propietària del bar de Carabanchel (Madrid) que va explotar per, presumptament, un complot per a així cobrar els diners de l'assegurança, ha quedat en llibertat amb mesures cautelars després que agents de la Policia Nacional detinguessin la propietària dijous passat, 8 de setembre. La dona, que ha estat detinguda per, suposadament, haver encarregat a dos joves l'explosió de l'establiment, serà investigada, no obstant això, per un delicte d'homicidi imprudent i un altre d'incendi.

La magistrada del Jutjat d'Instrucció número 49 de Madrid ha imposat la investigada, tanmateix, la retirada del passaport i l'obligació de comparèixer al jutjat tantes vegades com se'l requereixi, sent aquestes les mesures cautelars amb què ha quedat en llibertat, segons han informat fonts judicials a EFE.

La investigació continua oberta i es contemplen totes les hipòtesis

El Fiscal d'aquest cas havia sol·licitat per a l'acusada el seu ingrés a presó provisional, una sol·licitud que finalment s'ha desestimat. Malgrat que la principal sospitosa i investigada està, en aquests moments, en llibertat, la investigació policial d'aquest estrany succés continua oberta. Des que l'explosió va despertar al barri madrileny de Carabanchel dimecres passat, 7 de setembre, els agents de la Policia Nacional han estat treballant intensament per aclarir els fets que van deixar el "Bar La Oficina 28" totalment carbonitzat.

La Policia Nacional, que continua investigant l'succés, contempla totes les hipòtesis, si bé la principal és per la que van detenir a Laura, ja que tot apunta al fet que va encarregar l'explosió a Tito i a Daniela, en un suposat encàrrec que va tenir fatals conseqüències per a ambdós joves. El noi, de 19 anys, roman ingressat en estat greu a causa de les cremades sofertes, mentre que Daniela, una jove de 23 anys, va morir. Els agents van procedir a detenir la propietària del bar després d'haver-se entrevistat amb els familiars dels dos joves ferits, els qui van declarar que Laura, presumptament, havia demanat ajuda a Daniela per provocar l'incendi i així cobrar la indemnització de la companyia d'assegurances, abans de tancar el local per sempre.

Llibertat també per a l'home que va agredir l'advocada de Laura

La propietària del bar no és l'única que ha quedat en llibertat. L'altre individu, que va ser arrestat el mateix dia que Laura per, presumptament, agredir amb una pedra una de les advocades de l'acusada, també ha quedat en llibertat, després d'haver passat a disposició judicial. No obstant això, l'home, segons ha sabut EFE, serà investigat per un delicte de lesions i, de la mateixa manera que la propietària del bar, té l'obligació de presentar-se al jutjat quan se'l requereixi.